KARLEUŠA TUĐI RAD PREDSTAVILA KAO SVOJ: Oglasio se njen najbliži saradnik i GLAVNI KRIVAC i zapušio usta hejterima!
Karleušin najbliži saradnik objasnio je o čemu se radi, Foto: Damir Dervišagić

OPRAVDAO SE

KARLEUŠA TUĐI RAD PREDSTAVILA KAO SVOJ: Oglasio se njen najbliži saradnik i GLAVNI KRIVAC i zapušio usta hejterima!

Oduševljen slikom koju je Jurič nazvao "Život", Jelenin saradnik je odlučio da se posluži njom kao inspiracijom za nastup

Objavljeno:

Jelena Karleuša oduševila je publiku nastupom na regionalnoj dodeli muzičkih nagrada, gde je premijerno izvela novi singl pod nazivom "Lajk", ali ispostavilo se da i nije baš sve bilo originalno.

Uvodni video-klip, nazvan "Život intro", u kojem na znaku pored puta visi beživotno telo, dok pevačica čita emotivan tekst o tome kako je razapeta u medijima, delo je ruskog umetnika Platona Juriča i nastalo je u julu 2018. godine.

foto: Printscreen Youtube

Pomenuti umetnik je tada za potrebe svoje izložbe napravio set fotografija koje je objavio na svom Instagram profilu, a jedan od njegovih pratilaca bio je i Karleušin portparol i producent Zoran Birtašević. Oduševljen slikom koju je Jurič nazvao "Život", Jelenin saradnik je odlučio da se posluži njom kao inspiracijom za nastup na jednoj dodeli muzičkih nagrada, koji je održan krajem januara. Moglo se očekivati da će se u eri društvenih mreža brzo pročuti za "podvig" Karleušinog kreativnog tima, pa je tako vest stigla i do ruskog umetnika. U razgovoru za Kurir, Platon je rekao da je neprijatno iznenađen zbog krađe svoje ideje, ali da nije konfliktna ličnost.

- Nisu me pitali za dozvolu. Naravno da sam iznenađen zato što nisam informisan o tome šta su uradili. Ali ja nisam konfliktna ličnost, tako da je moja reakcija bila prilično blaga. Ipak, mogli su da me obaveste, bilo bi lepo - izjavio je Jurik, koji u Rusiji radi kao direktor fotografije i član je saveza ruskih fotografa.

S druge strane, Birtašević, koji je potpisan kao umetnički i kreativni direktor Jeleninog nastupa, kaže da je u današnje vreme normalno poslužiti se tuđim delom kao inspiracijom.

foto: Printscreen

- Da razjasnim, audio-vizuelni materijal "Život intro" je naš autorski rad. Sam set dizajn je i te kako inspirisan radom ruskog umetnika. U modernom vremenu fuzija (spajanje, prim. aut.) sa već postojećim elementima umetnosti u procesu nastajanja novih je normalna stvar. Primeri su Dior i Kaus, Gaga i Kuns. Za inspiraciju je poslužila fotografija, dok je finalni proizvod video. Pod neovlašćenom upotrebom bi se vodilo to da je neko implementirao nečiju fotografiju u materijal, što svakako nije slučaj. Nekog inspiriše raspeće na krstu ili slika "Mona Lize" i ima prava da napravi svoj scenski prikaz svega toga. Niko od nas se nije potpisao kao dizajner seta u intro filmu, tako da ne pravite dramu kao da je neko nešto hteo da sakrije. Slušamo "Lajk", koji je već danima broj jedan u trendingu - poručio je Karleušin saradnik.

Bonus video

HAUSER JE POSLE ROZGE OSVOJIO PREMIJU: Nećete znati šta pre da gledate, grudi ili izvajane noge SEKSI LOLE u minijaturnoj haljini!

(Espreso.co.rs/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.