ŽELELA SAM JOŠ DECE, ALI NISAM HTELA DA MEŠAM AUTORE: Snežana priznala da ima neostvarenu ŽELJU, a evo koga VOLI!
Snežana Savić, Foto: Dragan Kadić

DAMA SA STILOM

ŽELELA SAM JOŠ DECE, ALI NISAM HTELA DA MEŠAM AUTORE: Snežana priznala da ima neostvarenu ŽELJU, a evo koga VOLI!

Glumica ne krije da bi je ćerka i zet obradovali vešću o proširenju porodice

Objavljeno:

Bez zadrške, glumica Snežana Savić se osvrnula na život i karijeru i otkrila nam je da žali zbog pojedinih odluka, ali da je zaključila da se uprkos svemu u svojoj koži oseća odlično i da sada proživljava srećne trenutke kako na sceni tako i u porodičnom životu.

- Žao mi je što nisam rodila još dece, ali nisam želela da mešam autore - ovako glumica i pevačica Snežana opisuje svoju odluku da ćerka Anita koju je dobila u braku sa rediteljem Dragoslavom Lazićem, ostane jedinica, a onda je i obrazložila, piše Blic.

- Moja želja nije bila da imam samo jedno dete. I s ovog aspekta mi je žao što sam ostala na jednom. Međutim, uvek sam mislila da ukoliko već nije opstao moj brak sa Lazićem ne bi trebalo da se upustim u majčinstvo sa nekim drugim, zbog Anite. Plašila sam se kako bi to ona doživela i loših posledica koje bi to moglo da prouzrokuje. Nisam htela da joj stvaram konfuziju. Trudila sam se da moje dete bez obzira na moj rastanak od njenog oca raste zdravo uz prisustvo oba roditelja. Nikada o njenom ocu nisam govorila ništa loše - kaže Snežana, koja to što je ostala sama pripisuje sudbini:

- Tako se desilo. Ne znam da je neka lepotica baš mnogo srećna. Možda je to neki usud lepote.

Ipak, veliku sreću Snežana je doživela s rođenjem i odrastanjem unuke Nine, koja danas ima sedam godina. Glumica ne krije da bi je ćerka i zet obradovali vešću o proširenju porodice.

- Ne želim, a i nemam pravo da se mešam u Anitinu odluku o majčinstvu. Osećanja koja gajim prema unuci Nini su neuporediva sa nečim drugim. Sa njenim rođenjem sam dobila duplu krunu, i kao mama i kao baka. Jedva čekam da provodimo vreme zajedno. Smejemo se nas dve mnogo, idemo u pozorište i igramo se. Nina voli da oblači moje stvari i da se sređuje, dok Anita nije bila takva damica kao ona. Kažu da je ona moja naslednica. Anita je bila drugačija, ali sam to poštovala kao individualnost. Ima i očeve osobine, što je normalno. Ona je uvek bila odličan učenik, a danas je uspešna mlada žena. Ima veliki intelektualni kapacitet i ponosna sam nju.

Anita Lazić
Anita Lazić foto: Marina Lopičić

Nagrade koje je dobila tokom muzičke karijere duge skoro 40 godina za Snežanu Savić uvek su bile i potvrda da nije pogrešila što je postala pevačica iako otvoreno kaže da je sanjala o glumačkim rolama. Još tokom studija Snežana je volela da zapeva u dobrom društvu s prijateljima sa klase, ali i da bi zaradila.

- Moja klasa sa glumačke akademije bila je veoma muzikalna, tu su bili: Laza Ristovski, koji je svirao, Bogdan Diklić, koji je svirao bubnjeve, Radoš Bajić, koji je svirao i pevao, pokojna Zlata Petković, Ljilja Stjepanović i ja smo pevale. Bili smo skromnog imovinskog stanja, a svi su bili iz unutrašnjosti, osim Ljilje i mene, pa su morali da rade nešto tokom studija. I nama dvema je značio taj novac. Nisam ni sanjala, ni slutila da će muzika ostati da bude moj poziv. U iščekivanju prave uloge ja sam pevala. Međutim, uvek sam verovala da je to samo moje usputno zanimanje koje ću brzo ostaviti - iskrena je Snežana.

Glumica je i uloge u serijama i filmovima takođe dobijala i zbog talenta za muziku, kao što je bio slučaj i za ulogu Nine Andrejević u kultnoj seriji „Bolji život”. Snežana je za „Scenu” ispričala da je takoreći uvek bežala od estrade i od toga da bude deklarisana kao pevačica, ali svesna je da je sama tome doprinela izborima.

- Scenaristi su pisali i uloge za mene namenski u kojima je uglavnom trebalo da se peva i zato sam ostala na estradi. Volela sam da o meni pišu kao o glumici, ali eto takva mi je bila karijera da sam karakterisana kao pevačica. Ostajala sam verna muzici koju sam volela, kvalitetnoj i tradicionalnoj. Pevala sam dosta južni melos, cigansku muziku i pesme na rumunskom jeziku. Zbog toga nisam bila najsrećnija. Dobijala sam nagrade za pesme u međuvremenu i to mi je davalo vetar u leđa. Muzika mi je donosila daleko veću zaradu od glume, jer su pevačice plaćenije od glumica. Napravila sam grešku jer sam iz nekih predstava otišla zbog zakazanih pevačkih nastupa- kaže Savićeva, koja je bila svensa da su je pojedine kolege glumci ogovarali zbog njenog estradnog angažmana, ali je imala sreću da je suprug podržavao.

- Bivši muž mi nije branio da pevam, što smo imali slučajeve kod drugih žena. Neki me jesu osporavali kao glumicu jer sam jelte pevačica, ali nisam tu mogla ništa. Glumci su mi zamerili i šalili se na moj račun da sam pevaljka - kaže ona i dodaje:

- Ostala sam uskraćena za uloge mladih žena koje više zbog godina i izgleda ne mogu da igram jer danas sam prijemčiva za uloge tetki. Imam sreću da posle dvadeset godina puno igram na pozorišnoj sceni, jer sam se vratila sebi.

Plašim se estetskih operacija

Snežana važi za jednu od najlepših srpskih glumica, a sa godinama je dobila bore koje priznaje da nerado primećuje u ogledalu.

- Nisam srećna zbog bora koje primećujem i zbog lica koje se menja sa godinama, ali to prihvatam kao neminovnost i realnost. Danas je lepota vrlo dostupna, ali ne volim takve zahvate jer posle njih su žene s istim crtama lica, istim usnama, jagodicama i izrazom. Za mene je lepota u posebnosti. Kad bih nešto operisala i ubacila silikone, plašim se zastrašujućeg lika u ogledalu. Imam strah da ne bih poznavala svoj lik i da bih videla drugu osobu. To bi mi stvorilo zastrašujući psihološki pritisak.

Bonus video

MAJA NIKAD NIJE OBUKLA KRAĆI ŠORTS, IZVIRILA ZADNJICA: Pevačica cela u mrežastom, muškarci su se pogubili koliko je SEKSI! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.