OVIH 8 ŽENA bile su seks simboli Jugoslavije! (VIDEO)
Suzana Mančić kao loto devojka, Foto: Youtube printscreen

i tata bi sine

OVIH 8 ŽENA bile su seks simboli Jugoslavije! (VIDEO)

Svako doba nosi svoje, a ove žene su nekada bile otelotvorenje seksipila brojnim generacijama

Objavljeno:

Bivša država imala je brojne muzičke i glumačke zvezde, a mnoge od njih i danas pamtimo kao seks simbole.

1. Ena Begović

Zagrebačka pozorišna i filmska glumica Ena Begović karijeru je započela s 18 godina statirajući u filmu Lordana Zafranovića "Okupacija u 26 slika". Uskoro debituje na TV filmu "Ivan Goran Kovačić", a prvu zapaženiju ulogu ostvarila je ulogom u filmu "Pad Italije" 1981. godine. Upravo je taj film prekrasnoj glumici doneo status kultnog seks simbola, a kasnije je do tragične smrti nanizala veliki broj pozorišnih uspeha.

2. Ana Saso

Bivša misica Jugoslavije iz 1982.. i zgodna Splićanka bila je seks simbol cele jedne generacije, ponajpre zahvaljujući vrlo provokativnoj reklami za sok Pipi, u kojoj je zavodljivo plesala u kupaćem kostimu te skakutala u moru noseći samo belu majicu koja joj je otkrivala grudi.

3. Suzana Mančić

Iako je karijeru započela kao pevačica te se kasnije okušala kao TV voditeljka, Suzana Mančić zauvek će ostati poznata kao seksi loto devojka koja je odlično unovčila svoj izgled - raznim golišavim editorijalima za Playboy i druge magazine.

4. Mira Furlan

Lepa Zagrepčanka na početku karijere je radila u Hrvatskom narodnom pozorištu, da bi vrlo brzo bio primećen njen televizijski potencijal te je 1980-ih postala jedna od vodećih jugoslovenskih glumica. Najzapaženije uloge je imala u Kiklopu, U raljama života, Za sreću je potrebno troje te Lepoti proroka. Jedna je od retkih glumica s ovih prostora koja je ostvarila i zapaženu holivudsku karijeru - u serijalu Lost i Babilon 5.

5. Lepa Brena

Lepa Brena u mladosti
Lepa Brena u mladosti foto: Printscreen/Instagram/jednajelepabrena

Iako su njene pjesme bile poskočice koje su najviše zabavljale decu, ne može se poreći kako je Lepa Brena bila prava pop ikona, ali i seks simbol ovih prostora. Osim toga, uz pevačku je ostvarila i vrlo zavidnu poslovnu karijeru sa suprugom Bobom otvarajući brojne produkcije, zastupništva...

6. Beba Lončar

Druga na popisu glumica i žena Josipa Radeljaka, Beba Lončar, bila je srpsko-italijanska glumica koja se na filmu pojavila 1960-ih te ubrzo postala ikona platna. Radila je nekoliko filmova u američkoj i italijanskoj produkciji, a osim u Jugoslaviji, svojom je lepotom i talentom plenila pažnju po Italiji. Razdoblje najveće slave doživela je tokom 1970-ih.

7. Anica Dobra

Srpska glumica koja danas glumi ponajpre u nemačkoj produkciji debitovala je u filmu Pera Panker iz 1985. te vrlo brzo stekla status kultne lepotice. Nizala je uspeh za uspehom - Već viđeno, život sa stricem, Balkan ekspres, Kako je propao rokenrol te postala seks simbol kasnih 1980-ih.

8. Neda Arnerić

Vrhunska glumica verojatno će celim generacijama ostati zapamćena po slavnoj sceni iz kultnog "Ko to tamo peva" - uz citat "I tata bi sine!" Nakon bogate karijere na filmu i u pozorištu, novu strast pronašla je u umetnosti kao vlasnica galerije.

BONUS VIDEO: OVAJ SE NEĆE SMIRITI DOK NE KRE**E SVAKU ŽENU NA SCENI: Mandić se suočio sa provokacijama ali se ODLIČNO DRŽAO!

(Espreso.co.rs / Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.