Mnogi nisu znali šta se dešava: Evo zašto je Ceca na pričešće došla SVA U BELOM, ali šta to zaista i ZNAČI! (FOTO)
Ceca Ražnatović, Foto: Printscreen

istina

Mnogi nisu znali šta se dešava: Evo zašto je Ceca na pričešće došla SVA U BELOM, ali šta to zaista i ZNAČI! (FOTO)

Folk diva se pojavila u Hramu Svetog Save glave umotane u belu maramu

Objavljeno:

Ceca Ražnatović pričestila se u Hramu Svetog Save na Badnje veče, kada se pojavila obučena u belo, što je mnoge zaintrigiralo.

foto: Printscreen

Mnogi su se pitali zbog čega Ceca nosi belu maramu preko glave, ne znajući da je pevačica na pričešće došla bolesna, pod visokom temperaturom.

Ipak, mnogi vernici joj zameraju jer tvrde da se nekada davno belo nosilo na sahranama, pa je samim tim nedopustivo da se u crkvu ide u belom na najradosniji praznik. Ovo je jedan od komentara koji kruže društvenim mrežama:

- Belo, je boja žalosti u pravoslavlju. Boja tuge i boja koja se nosi za vreme sahrana i žala. Kod nas je za vreme osmanlija zamenjena crnom, da bi se razlikovati od turaka, koji su nosili belo, kao i svi muslimani, u znak žalosti, a opet, je taj običaj u islam ušao od hrišćana. E sada, negde se u našim krajevima, običaj nošenja belog na sahranama zadržao. U delovima istočne i južne Srbije, Bosne, Hercegovine, Hrvatske, Vojvodine. Svi pravoslavni narodi na svetu, uglavnom, nose belo i dalje. I onda se pojavi ovaj fail. Za Božić. Najradosniji praznik hrišćana, rođenja Hrista, ovaj primerak dođe u belom. Uzme naforu. E zato je to, kako je i tu je kako je. Ništa nije gore od neznanja i ako ste verujući, barem se obavestite, o toj svojoj veri. Ovako je nakaradno.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.