SRBE TREBA KLATI I VEŠATI NA VRBE: Jala Brat i Buba Koreli pozivali na linč! Danas pune klubove u PRESTONICI!
Amar Hodžić i Jasmin Fazlić, poznatiji kao Buba Koreli i Jala Brat, Foto: Espreso

bruka!

SRBE TREBA KLATI I VEŠATI NA VRBE: Jala Brat i Buba Koreli pozivali na linč! Danas pune klubove u PRESTONICI!

Za dvojicu repera iz Sarajeva prvi put smo čuli pre tri godine, kada su se pojavile njihove autorske pesme

Objavljeno:

Amar Hodžić i Jasmin Fazlić, poznatiji kao Buba Koreli i Jala Brat, pre nego što su počeli da sarađuju s brojnim pevačkim zvezdama i da nastupaju u Beogradu, bili su poznati samo po tome što su na društvenim mrežama pozivali na linč, vešanje i klanje Srba.

foto: Printscreen

Za dvojicu repera iz Sarajeva prvi put smo čuli pre tri godine, kada su se pojavile njihove autorske pesme, koje je najpre izvodila Maja Berović, a kasnije i druge domaće zvezde. Za kratko vreme su postigli vrtoglavi uspeh, što je rezultiralo time da sve češće nastupaju u srpskoj prestonici, i to za astronomske svote novca - 14.000 evra za jedno gostovanje u klubu, a u junu su na stadionu Tašmajdan održali prvi koncert pred 15.000 ljudi.

Međutim, kad se malo bolje analizira njihova celokupna karijera, ispostavlja se da je početak fenomena Džale i Bube bio još pre jedne decenije, s tim što on nije bio povezan s muzikom, već s raspirivanjem mržnje i pozivanjem na linč Srba. Preko Jutjub naloga svoje izdavačke kuće "Imperija", reperi su pre devet godina objavili nekoliko ovakvih poruka koje sadrže eksplicitnu nacionalnu mržnju.

foto: Printscreen

Burna prošlost Buba Koreli bio u zatvoru zbog droge

Amar Hodžić, alijas Buba Koreli, pre dve i po godine bio je čak i u zatvoru zbog dilovanja droge. Pisalo se da je kod njega pronađen kokain, zbog čega je završio u KP domu u Sarajevu, gde je proveo godinu dana zajedno sa još 12 osoba koje su tada uhvaćene u prodaji veće količine narkotika. Njima je u junu 2015. prvo određen jednomesečni pritvor, koji je stalno produžavan, pa su zatvorske ćelije napustili tek u maju 2016. godine.

Ovakve i slične ispade sarajevski reperi nastavili su da koriste sve do 2015. godine, kada se pojavio spot za njihovu pesmu "Borba", u kojem se jasno vidi grafit ispisan na zidu na kojem piše "Ubij Srbina". Zanimljivo je da su Džala i Buba od 2016, kada se postali poznati i na ovim prostorima, preko noći prestali da vređaju i pozivaju na ubistvo Srba, pa umesto toga od njih dvojice sve češće možemo čuti kako u intervjuima naglašavaju da su odlični prijatelji s našim pevačima i da je najbolja publika u Beogradu.

Da li su zaista promenili mišljenje i pokajali se zbog širenja mržnje ili su shvatili da im je bolje da se primire jer ovde zarađuju ogroman novac, nije nam poznato jer ni Džala ni Buba juče nisu bili dostupni za komentar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.