VODITELJKA ANA ĐUKIĆ PRIZNALA: Neprocenjiv je osećaj raditi sa Marićem i Bulićem
Voditeljka Ana Đukić, Foto: Promo

ISKRENA

VODITELJKA ANA ĐUKIĆ PRIZNALA: Neprocenjiv je osećaj raditi sa Marićem i Bulićem

Novinarstvo je više način života, nego profesija koja se odlikuje mnogim
specifičnostima o kojima nam priča Ana Đukić, prepoznatljivo lice informativnog programa na televiziji Happy. Da bi se odgovorilo visokim zahtevima televizijski novinar u svakom trenutku mora da bude spreman da momentalno reaguje

Objavljeno: 18:05h

Koliko je zahtevno raditi informativne sadržaje?

Kada kročite na Fakultet Političkih nauka, prvo što Vas nauče je da je vest srž, suština i polazna tačka novinarstva, i ja se vodim tom rečenicom. Informativni sadržaji se zasnivaju na vesti, a svaki iskusan novinar će Vam reći da je najteže napisati vest koja mora da bude kratka, sadržajna, objektivna i aktuelna. Tako da u tom smislu, jeste da je teško, svakodnevni stres, trka da budemo prvi i aktuelni, da stignemo svuda, ali je i zahvalno jer zaista imamo poverenje gledalaca da je naš Dnevnik najobjektivni i najsadržajniji. To nam stalno govore, i to je još jedna potvrda našeg truda. Moram da pomenem da meni lično najteže pada svaka vest iz crne hronike, ali nažalost i to je naša svakodnvica.

Koliko su Vam studije novinarstva pomogle da radite posao za koji ste stručni?

Fakultet Političkih nauka, tada kada sam ja studirala nije nudio naročitu praksu, nažalost, i to je bila manjkavost. Ali, moram da kažem, to kako nas profesori sa tog Fakluteta pripreme za život i daju širinu u obrazovanju je jedinstvena i mnogo znači. Zamislite moj osećaj, kada sam slušala o imenima kao što su Milomir Marić i Vanja Bulić, a onda nekoliko godina kasnije sa njima radim zajedno u studiju. Taj osećaj je neprocenjiv. Često me zovu profesori sa Fakulteta, iako moram da kažem nisam bila najbolji student, ali mi učenje nikad nije predstavljalo problem, i pohvale neki moj intervju u studiju. To mi mnogo znači.

Na koji način se pridobija poverenje gledalaca?

Nema tu mnogo filozofije, ne lažemo ih, trudimo se da budemo objektivni, da im damo informacije koje ih zanimaju, da ih obradimo na jasan način tako da ih svako razume. Pričamo često sa gledocima, pokušavamo da obradimo neke njihove probleme a naročito sam ponosna na tople ljudske priče koje svakodnevno nađu mesta u našem Dnveniku.

foto: Promo

Šta Vam je bilo najteže u karijeri?

Svoj posao zaista obožavam i svako ko kaže da se novinarstvo uvuče pod kožu je u potpunosti u pravu, I kada ne radim čitam vesti i zanima me šta se dešava u zemlji i svetu. Naravno najteže mi je kada u živom programu moram mirno da pročitam o ubistvu trogodišnje devojčice, a u tom momentu razmišljam kako moja ćerka Nađa ima isto toliko godina. Ne možete da ostanete imuni na to i da Vas ne pogodi. Ne smatram da je teško raditi pod stresom, dok sam bolesna ili umorna jer informativa je posao koji traje od 00 do 24 sata, i ako je radite morate da budete spremni na tu žrtvu. Ja jesam.

Da li uspeh u životu zavisi od ambicije ili emocije?

Jedno bez drugog ne ide, emocija je neophodna da bi ste osetili posao, kako se to narodski kaže da imate žicu za posao, a ambicija je nešto što vas vodi dalje u karijeri. U zavisnosti kolika je ta ambicija toliko daleko ćete otići, ali emocija je ta koja vas vodi i usmerava.

Koji su događaji obeležili ovu godinu?

Od sportskih sadržaja to su svakako bili Svetsko prvenstvo u fudbalu i povratak Novaka Đokovića na prvo mesto. Od ostalih su tu bili brojni potezi američkog predsednika Donalda Trampa, venčanje Princa Harija i Megan Markl, vremenske nepogode u svetu od požara u Kaliforiji do cunamija u Indoneziji. Kod nas su sve političke teme bile uglavnom vezane za Kosovo.

Šta bi poželeli ljudima u narednoj godini?

Što manje loših vesti! Pored standardnih želja sreće, zdravlja i ljubavi, svima od srca želim da svakodnevica bude što lepša, i da nam vesti budu što pozitivinije.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.