ZA DARKA JE SVAKI DAN NOVI OBRT: Od sigurne smrti, preko suza radosnica do i dalje NEIZVESNOG ISHODA!
Darko Lazić imao je tešku saobraćajnu nesreću 23. oktobra, Foto: Kurir, Vladimir Sporčić

sve do detalja

ZA DARKA JE SVAKI DAN NOVI OBRT: Od sigurne smrti, preko suza radosnica do i dalje NEIZVESNOG ISHODA!

Posle stravičnog udesa i niza situacija opasnih po život, pevač se sada uspešno oporavlja u banji, a ovako se sve desilo

Objavljeno:

Darko Lazić imao je tešku saobraćajnu nesreću 23. oktobra, kada je sleteo s puta u Brestaču kod Pećinaca. Pevač je tom prilikom zadobio teške telesne povrede, te je hitno prevezen u KBC Zemun, gde su se lekari borili za njegov život.

Darko Lazić
Darko Lazić foto: Dragana Udovičić

Analizom krvi koja mu je uzeta neposredno posle saobraćajne nesreće utvrđeno je da je imao 1,39 promila, a druga analiza koja je urađena sat vremena kasnije pokazala je da je imao 1,30 promila alkohola.

Automobil Darka Lazića prilikom sletanja s puta
Automobil Darka Lazića prilikom sletanja s puta foto: Kurir

On se nalazio na odeljenju intezivne nege, ubrzo mu je zakazana operacija, ali su ga lekari vratili iz operacione sale jer su sumnjali na unutrašnje krvarenje. Darko je sve vreme bio na aparatima za disanje i u veštačkoj komi. Laziću je pritom izvađena slezina, a takođe je zadobio povrede glave, kičme, nagnječenje plućnog krila, rebara, prelom butne kosti.

foto: Dragan Kadić, Kurir

Lekari u tom trenutku nisu mogli da daju nikakve prognoze, već su čekali odogvor njegov organizma. Njegovo stanje je bilo nepredvidljivo, a doktori su ga pratili sa svih aspekata. Nakon dve nedelje, Darku je operisana butna kost, a operacija je trajala više od šest sati. Njegova porodica i verenica Marina Gagić su sve vreme čekali ishod operativnog zahvata ispred sale, a kada je konačno sve bilo završeno, pao im je kamen sa srca jer je sve prošlo u najboljem redu, a opasnosti više nije bilo.

foto: Dragan Udovičić

Tokom svih ovih nedelja, mediji su neprestano izveštavali o stanju pevača i svemu što je vezno za ovaj slučaj. Potom je u javnosti odjeknula vest da Lazić ima problem i sa apstinencijalnom krizom otkako se probudio iz veštačke kome. Naime, pobednik "Zvezde Granda" navodno je tražio da mu se donese kokain. Ubrzo je medicinska sestra primetila dilera kako se mota hodnicima, pokušavajući da dospe do Darka kako bi mu "dao nešto".

Jedan od stražara ispričao je da je reč o poznatom dileru koji je više puta hapšen zbog preprodaje i posedovanja droge, kao i da bi o tom incidentu trebalo da se obavesti policija.

foto: Printscreen

Pošto je potpuno došao sebi, a nakon buđenja iz kome Darko je uporno dozivao svoju ćerkicu Lorenu, i tražio da je vidi. Pričalo se da je njegova bivša supruga Ana Sević ta koja mu to onemogućava, te da na taj način želi da mu se osveti. Šuškanja da je sa Anom u jako lošim odnosima i cela njegova porodica bila su sve češća, da bi se i njene posete bivšem mužu proređivale, i na kraju ga Ana više i nije posećivala.

Darko pao u depresiju, kad je shvatio šta se dogodilo, te da oporavak neće biti lak. Urlao od bolova, a njegova majka za Espreso.co.rs prenela i njegove prve reči: "Svestan sam šta sam uradio, i kajem se. Sada bih sve drugačije", bile su prve pevačeve reči. Njegova verenica Marina Gagić uprkos pritisku javnosti, ostala je uz njega, a u posetama je bila svakodnevno sa njegovim roditeljima.

foto: Printscreen Instagram

Odjeknula vest da je Darkova verenica Marina trudna, te da je u trećem mesecu trudnoće. Iako je ovo zvučalo kao farsa u prvom momentu, ubrzo se ispostavilo da je istina, pa je priča dobila neočekivano pozitivan obrt. Lepe vesti odmah je za Espreso.co.rs potvrdila Darkova mama Branka. Ovaj ovakav splet okolnosti uticao je na to da Darko dobije dodatni motiv za borbu, ali i želju da što pre stane na noge.

foto: Printscreen Instagram

Darko ubrzo potom otpuštaju iz KBC "Zemun", i prevoze ga bolničkim sanitetom u banju Selters, gde je poslat na rehabilitaciju. Pa iako se činilo da je sada sve gotovo, i da je njegovim mukama kraj, ispostavlja se da Darku predstoji izuzetno dug period oporavka.

foto: Printscreen

Po dolasku u banju, do Darka uspevaju da dođu i novinari, pa tih dana nastaje i prvi video snimak, gde se pevač kratko obratio svima koji su mu do tada pružali podršku. Sa 20 kilograma manje, i u kolicima, Lazić je bio gotovo neprepoznatljiv, ali i dalje pozitivan i odlučan u nastojanju da što pre potpuno ozdravi.

foto: Kurir

Javljaju se potom i prve komplikacije na oporavku. Darku je ustanovljena atrofija mišića u obe noge, i to će drastično da uspori njegov dalji oporavak. Darka zatim prevoze na Urgentni, gde su obavljeni pregledi, posle čega je konstatovano da sve teče po planu i programu, i on je zatim vraćen u banju.

Pevaču zatim dolazi u obilazak kuma Andreana Čekić koja se ovom susretu posebno radovala, i koju je vest o Darkovoj nesreći ozbiljno uznemirila, te se prvim letom iz Beča vratila u Beograd čim je čula za njegov stravični udes. Ona mu je kao poklon odnela i jelku, a onda ostala u poseti nekoliko dana, gde su se "zagrevali" zajedno za Novogodišnju noć.

Pevač saznaje da će dobiti sina, što ga je posebno obradovalo. Lekari većaju da li da Darka puste iz banje Selters za Novu godinu kući, kako bi u krugu porodice i najbližih proslavio, međutim onda odlučuju da je bolje da ipak ostane tu. On već planira kako će na proslavi koja se organizuje u banji, u okviru lečilišta, uzeti mikrofon i otpevati par pesama za sve prisutne.

foto: Kurir

Darko saopštava da će održati koncert u Areni 8. marta, i poziva sve koji su ga bodrili da se obavezno pojave. Obećao ludu žurku i odličan provod, što je međutim njegov otac kasnije doveo u pitanje.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.