SRBIJA KRADE OD SVETSKIH UMETNIKA MISLEĆI DA NIKO NEĆE PRIMETITI JER JE MALA: Lukas na udaru Korejaca! Bukti RAT!
Aca Lukas našao se na udaru fanova korejske grupe, Foto: Printscreen Youtube

OZBILJNE OPTUŽBE

SRBIJA KRADE OD SVETSKIH UMETNIKA MISLEĆI DA NIKO NEĆE PRIMETITI JER JE MALA: Lukas na udaru Korejaca! Bukti RAT!

Nova pesma Ace Lukasa izazvala je međunarodni konflikt

Objavljeno:

Pevač Aca Lukas nedavno je objavio novi singl pod imenom "Veran", zbog čega se našao na udaru ni manje ni više nego fanova južnokorejske grupe BTS.

foto: Printscreen Youtube

Naime, na društvenoj mreži Tviter osvanuo je tvit u kome piše da je Lukasova pesma "Veran" u osnovi pesma pomenute grupe pod nazivom Mic Drop:

"Aca Lukas - Veran je zapravo srpska verzija pesme BTS - Mic Drop. Mrzim to što ta zemlja (Srbija) ne može da napravi ništa svoje, nego krade od drugih umetnika širom sveta misleći da niko neće primetiti pošto je Srbija mala zemlja. Kučko, pokušaj ponovo", stoji u tvitu korisnika koji se potpisuje kao Soya. A pesmu o kojoj je reč poslušajte KLIKOM NA OVAJ LINK.

Ovo je izazvalo veliku polemiku, te je između ostalog jedan tviteraš napisao kako misli da je to u mentalitetu mnogih balkanskih muzičara da im je lakše da ukradu, dok je drugi na sve ovo podelio pesmu grčkog izvođača Vasilisa Dimasa, čiju je pesmu zapravo srpski pevač i obradio (a koju možete čuti KLIKOM NA OVAJ LINK) i kao dokaz da je legalno otkupio prava na svom Instagram profilu priložio dokument, napisavši:

Pre svega, poštovani i dragi fanovi i prijatelji, ovo je u najvećem delu objavljeno zbog vas, da bi vam odagnali i najmanju sumnju, da smo, kako kažu ovi kvazi ljubitelji “dalekoistočne muzike” ne daj Bože lopovi! OVO ŠTO VIDITE JE UGOVOR IZMEĐU NAS I GRČKOG KOMPOZITORA, OD KOGA SMO KUPILI PRAVA ZA PESMU “VERAN”!!! I TO JE JEDINA PRAVA ISTINA! TAČNO NIJE TAJNA, ZA RAZLIKU OD JAPANSKE ILI KINESKE MUZIKE, GRČKU MUZIKU VOLIM I POZNAJEM ODLIČNO, I NIJE TAJNA DA SAM DOSTA PESAMA OTKUPIO OD GRČKIH KOMPOZITORA, PLATIO UREDNO AUTORSKA PRAVA. Uglavnom Marina Tucaković napisala, NOVE AUTORSKE TEKSTOVE I SNIMILI IH! I LISTOM SU SVE BILE VELIKI HITOVI! ŠTO NIJE SAMO MOJA PRAKSA, 90 % ESTRADE JE JEDNOM ILI VIŠE PUTA OTPEVALO OBRADU NEKOG STRANOG HITA, ŠTO JE ČESTA PRAKSA I U SVETU! RANIJE NISAM HTEO DA ODGOVARAM NA SPORADIČNE OPTUŽBE ZLURADIH LJUDI, DA SAM NEŠTO JA UKRAO!!! SADA SAM MORAO DA REAGUJEM JER SE POJAVILA OČIGLEDNO GRUPA NEKAKVIH FANOVA, NEKE JAPANSKE ILI KINESKE GRUPE, KOJA OZBILJNO UZNEMIRAVA LJUDE NA MOM INSTAGRAM PROFILU, I BEZOBRAZNO VREĐA MENE, MOJU EKIPU, PA NEGDE ČAK I MOJU DECU! OVIM PUTEM KADA VIDITE UGOVOR KOJI SAM PRILOŽIO, SMATRAM DA ZA TO NE POSTOJI RAZLOG, PA SE ISKRENO NADAM DA ĆE NAS OVA GRUPA IDIOTA POŠTEDETI SVOJIH LUPETANJA!!! UKOLIKO SE NASTAVE, ONDA ĆU SMATRATI DA PRAVI RAZLOG NIJE NEKAKAV BTS ILI NE ZNAM, NEGO DA SE VRŠI ORGANIZOVANI ATAK NA MENE, MOJU KARIJERU, A SAMIM TIM I MOJU PORODICU I DECU! PA ĆU U TOM SLUČAJU MORATI OZBILJNIJE DA SE POZABAVIM PRONALAŽENJEM ORGANIZATORA I IZVRŠIOCA OVE HAJKE!!! A ONI NEKA BUDU SIGURNI DA ĆE TO BITI USPEŠNO! HVALA NA STRPLJENJU I POZDRAV SVIM MOJIM FANOVIMA, I SVIM LJUDIMA KOJI ME VOLE, I KOJI ME NE VOLE!!! Svakako VAS ACA LUKAS!!! ❤️❤️❤️ #AcaLukas #VERAN

A post shared by ACA LUKAS (@aleksandar_vuksanovic_official) on

"Pre svega, poštovani i dragi fanovi i prijatelji, ovo je u najvećem delu objavljeno zbog vas, da bi vam odagnali i najmanju sumnju, da smo, kako kažu ovi kvazi ljubitelji “dalekoistočne muzike” ne daj Bože lopovi! Ovo što vidite je ugovor između nas i grčkog kompozitora, od koga smo kupili prava za pesmu "Veran"!!! I to je jedina prava istina! Tačno nije tajna, za razliku od japanske ili kineske muzike, grčku muziku volim i poznajem odlično, i nije tajna da sam dosta pesmaa otkupio od grčkih kompozitora, platio uredno autorska prava. Uglavnom Marina Tucaković napisala nove autorske tekstove i snimili ih! I listom su sve bile veliki hitovi! Što nije samo moja praksa, 90 % estrade je jednom ili više puta otpevalo obradu nekog stranog hita, što je česta praksa i u svetu! Ranije nisam hteo da odgovaram na optužbe zluradih ljudi da sam nešto ja ukrao!!! Sada sam morao da reagujem jer se pojavila očigledno grupa nekakvih fanova neke japanske ili kineske grupe, koja ozbiljno uznemirava ljude na mom Instagram profilu i bezobrazno vređa mene, moju ekipu, pa negde čak i moju decu! Ovim putem kada vidite ugovor koji sam priložio, smatram da za to ne postoji razlog, pa se iskreno nadam da će nas ova grupa idiota poštedeti svojih lupetanja!!! Ukoliko se natave, onda ću smatrati da pravi razlog nije nikakav BTS ili ne znam, nego da se vrši organizovani atak na mene, moju karijeru, a samim tim i moju porodicu i decu! Pa ću u tom slučaju morati ozbiljnije da se pozabavim pronalaženjem organizatora i izvršioca ove hajke!!! A oni neka budu sigurni da će to biti uspešno! Hvača na strpljenju i pozdrav svim mojim fanovima i svim ljudima koji me vole i koji me ne vole!!! Svakako vaš Aca Lukas!!!"

foto: Printscreen Youtube

Zanimljiv je podatak da je sporna pesma korejske grupe BTS objavljena u novembru 2017. godine, dok je pesma za koju je Lukas (možete je čuti ako kliknete OVDE) otkupio prava na obradu objavljena u martu 2018.

A viposlušajte sve tri pesme, pa procenite sami ko je tu koga pokrao i da li je uopšte pokrao.

Bonus video

KARLEUŠA POSLE 5 I PO GODINA JEDAN NA JEDAN SA AMIDŽIĆEM! Došla u uskoj mini haljini od lateksa, a od uzbuđenja joj zuji u ušima: Voditelj JEDVA DIŠE!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.