OLIVERA KOVAČEVIĆ KONAČNO OTKRILA ŠTA SE KRIJE IZA CRNE LISTE NA RTS-u: Objasnila KOGA je i ZAŠTO eliminisala
Olivera Kovačević je urednica zabavnog programa na RTS-u, Foto: Nebojša Mandić

STAVILA TAČKU NA SPEKULACIJE

OLIVERA KOVAČEVIĆ KONAČNO OTKRILA ŠTA SE KRIJE IZA CRNE LISTE NA RTS-u: Objasnila KOGA je i ZAŠTO eliminisala

Olivera je progovorila o temi koja zanima mnoge

Objavljeno:

U poslednje vreme dosta se spekuliše da na Javnom servisu postoji lista zabranjenih, a posebno kada je reč o pevačima koji godinama nisu učestvovali na snimanjima emisija na ovoj televiziji. O ovim spekulacijama prvi put govori urednica zabavnog programa Olivera Kovačević.

- Mi smo neke od pevača godinama zvali, verovatno nisu imali poverenja u program RTS-a. Bilo je perioda kada nismo ni pravili Novogodišnje programe i nije bilo dovoljno promocije dobre narodne i zabavne muzike. U ove tri godine smo tu vrstu programa na neki način pokrenuli i sada mogu zaista da kažem da nema pevača u Srbiji koji ne želi da učestvuje u muzičkim programima RTS-a - izjavila je Olivera i progovorila o temi koja zanima mnoge, a tiče se zabrana i takozvanih “crnih lista”.

foto: Marina Lopičić

- Da, mi smo zabranili crnu boju kada su voditelji na RTS u pitanju. Ne postoji lista zabranjenih kod nas, koga biste vi voleli da vidite, a da mi nismo zvali? Vidite, onaj koji ne zna da peva - njega sigurno nećemo zvati, a to ne znači da je on zabranjen. Može da priča o nekim drugim temama, ali ako ne možemo uživo da ispratimo njegovo pevanje, ne možemo ga onda zvati. Nemamo vremena i taj ekskluzivitet da nekog snimamo sat vremena - otvoreno priča Olivera i dodaje da se ne plaši kritika zbog gostovanja pojedinih izvođača.

- Ne plašimo se. Nama je važno da dobri pevači uživo pevaju na RTS-u. To je uvek najveći problem. Kod nas se peva uz naše narodne orkestre i uz bend "Luda noć". Ko može uživo da peva, verovatno je dobar pevač i zbog toga je on pozvan na RTS. Zato ove godine voditelji neće pevati ništa, eliminisali smo ih iz tog dela - kroz smeh priča urednica.

Kako se približava kraj godine, mnogi sumiraju kakva im je bila, pa smo Oliveru upitali šta bi volela da zaboravi u tekućoj godini.

foto: Zorana Jevtić

- Mnogo je stvari koje bih volela da zaboravim i nekako je taj spisak sve duži - poručuje ona i otkriva svoje želje za 2019. godinu:

- Želje su mi češće snažnije i veće od mogućnosti. Želim odmor, da mogu da odem da me niko ne zove na telefon. U stvari, pratim agendu Evropske unije. I privatno i poslovno, apsolutno. Sve je to život, zavisimo od svih tih odluka. Mi ovde gledamo da se što pre približimo standardima sveta i neke da prevaziđemo. Na primer, možemo vam reći da smo mi na Balkanu prevazišli standarde kada su Novogodišnji programi u pitanju. Prošle godine smo bili superiorni po gledanosti i po kvalitetu programa. To nije moja ocena.

U Novogodišnjoj noći građanima Srbije Novu godinu čestitaće zvezde poput Zdravka Čolića, Svetlane Cece Ražnatović, Željka Joksimovića, Harisa Džinovića i mnogih drugih.

- Tema ove godine je duel narodnjaka i zabavnjaka. Zbog toga što smo u zabavnom programu imali dva velika projekta “Šezdeset najlepših narodnih pesama” i emisiju “Luda noć”, koja je oživela tu staru dobru zabavnu muziku. Upravo iz tog razloga je Novogodišnja noć spoj ta dva tima - izjavila je Olivera.

Bonus video

JA POSLE RAZVODA: Kija Kockar se drastično promenila, sada fura potpuno CRNU KOSU! Svi komentarišu njen VRELI snimak!

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.