ALBANSKI GLUMAC LOMIO JE SRCA SVETSKIM DIVAMA, A NJEGOVO JE UKRALA SRPKINJA: Završio je TRAGIČNO presudivši sebi
Bekim Fehmiu je bio ozbiljna filmska faca, Foto: Printscreen Youtube

PRIČA S TUŽNIM KRAJEM

ALBANSKI GLUMAC LOMIO JE SRCA SVETSKIM DIVAMA, A NJEGOVO JE UKRALA SRPKINJA: Završio je TRAGIČNO presudivši sebi

Devedesete, mračne godine ovih prostora, donele su pomračenje i u njegovom životu

Objavljeno:

Ava Gardner, Marta Keler, Širli Mekejn, Klaudia Kardinale, Kendis Bergen… Mnoge je svetske lepotice upoznao Bekim Fehmiu i mnoge od njih su želele da mu budu ono što mu je bila Branka Petrić. Ipak, baš njih dvoje su postali jedan od slavnih jugoslovenskih parova.

Oboje glumci, upoznali su se na beogradskoj akademiji, gde je ona došla iz Novog Vinodolskog, a on iz Sarajeva, preko Kosova.

Ono što će postati jedna od najvećih ljubavi, počelo je krajem pedesetih godina prošlog veka kao prijateljstvo.

foto: Public

- Bio je nenametljiv i ničim nije davao do znanja da ga neka devojka privlači. Ali je devojke privlačio i da ništa ne čini, što je svakako bilo intrigantno. Kad je reč o nama, nije to bila ljubav na prvi pogled. Nekoliko godina mi je bio samo kolega - prisećala se Branka.

Kolega je prestao da bude 1960, a suprug je postao 1968. godine. Godinu dana ranije, Bekim je postao i velika zvezda, zahvaljujući ulozi u filmu "Sakupljači perja".

Usledili su angažmani u Italiji i SAD, saradnje sa velikim Dinom de Laurentisom i Šarlom Aznavurom, pojavljivanja sa holivudskim lepoticama…

Sve to vreme, uz njega je bila Branka, puna ljubavi prema Bekimu i poverenja u snagu njihovog braka, retko ljubomorna na neku lepoticu s naslovnice. Jer, na kraju krajeva, i ona je stvarala uspešnu karijeru u Jugoslaviji i plenila pažnju kolega, kritičara i publike.

Međutim, devedesete, mračne godine ovih prostora, donele su pomračenje i u Bekimovom životu. Pogođen svim dešavanjima, ponosni Jugosloven albanskog porekla se povlači u sebe, a 2010. okončava svoj život u 74. godini, pucnjem iz pištolja.

foto: Luka Šarac

- Sklon sam da mislim da još nisam okrenuo tu stranicu života koja sudi i presuđuje. Svestan sam, ipak, da se svakodnevno okreću stranice života i da samo od nas zavisi kojoj ćemo dati značaj - zapisao je tri decenije ranije.

Najveći simbol velike Brankine i Bekimove ljubavi su dva sina, mlađi Hedon i stariji Uliks, koji i sam gradi ozbiljnu glumačku karijeru.

Bonus video

EVO KAKO JE SAŠA MATIĆ ZAGREJAO PUBLIKU U ZALEĐENOM ZAGREBU: U krcatoj Areni priredio SPEKTAKL ZA PAMĆENJE!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.