OVO NIJE ISTORIJSKA ČITANKA TO NEKA RADE ŠKOLE: Lazar Ristovski OTKRIO da je FILM  završen jutros u SEDAM SATI!
Lazar Ristovski, Foto: Zorana Jevtić

PREMIJERA FILMA

OVO NIJE ISTORIJSKA ČITANKA TO NEKA RADE ŠKOLE: Lazar Ristovski OTKRIO da je FILM završen jutros u SEDAM SATI!

Premijera filma zakazana je večeras i to na tri lokacije - u Kombank dvorani, Sava centru i Sinepleksu Ušće

Objavljeno: 20:29h

Lazar Ristovski, glavni glumac i producent filma "Kralj Petar Prvi", s nestrpljenjem je iščekivao trenutak kada će projekat na kom je radio više od sedam godina započeti svoj bioskopski život.

"Ono što ja želim i što smo mi želelei kad smo snimali film nije da pravimo sad dokumentarni istorijski film koji će biti eventualno neka istorijska čitanka, pa će sad učiti ljude - znate, e sad Cerska bitka je bila onda, Kolubarska onda, ovde učestvovao ovaj a ovde učestvovao onaj, to neka rade šklole. Mi smo napravili jedan umetnički film koji je iznad toga što je dokumentarsno! On se drtži faktografije i istorije, ali ovo je film koji nije na zemlji. On je iznad zemlje", napominje pred premijerno prikazivanje Ristovski.

1 / 5 Foto: Promo

"Kralj Petar je misleći čovek. Kralj Petar je u neku ruku i filozof. Kralj je rekao da je sloboda smisao ljudskog postojanja, dakle, mi pravoimo umetnilčki film, ne pravimo dokumentarni film", zaključio je on sa osmehom.

Premijera filma zakazana je za 5. decembar i to na tri lokacije - u Kombank dvorani, Sava centru i Sinepleksu Ušće. Nakon toga, projekcije će se održati u svim većim gradovima u Srbiji.

Bonus video

Espreso na premijeri trejlera Kralj Petar Prvi!

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.