ROĐAKA JOJ JE MILA JOVOVIĆ, ZVALI SU JE SRPSKA GREJS KELI! Jovana Grgurević za Espreso: Nisam želela da menjam ZUBE
Jovana Grgurević, Foto: Promo

intervju

ROĐAKA JOJ JE MILA JOVOVIĆ, ZVALI SU JE SRPSKA GREJS KELI! Jovana Grgurević za Espreso: Nisam želela da menjam ZUBE

Porazgovarali smo sa Jovanom i shvatili da je ona zaista ista osoba pred upaljenim kamerama i van njih.

Objavljeno: 11:21h

Urednica i voditeljka jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" i emisije "Posle ručka" Jovana Grgurević na televiziji Hepi omiljena je zbog ležernog stila komunikacije sa gostima i gledaocima, ali i zbog stava da ne želi da se menja fizički samo zato što je TV lice.

Porazgovarali smo sa Jovanom i shvatili da je ona zaista ista osoba pred upaljenim kamerama i van njih.

S obzirom na to da ste i urednik i voditelj, šta Vam je izazovnije u profesionalnom smislu?

Nema velike razlike između uređivanja i vođenja emisije. Ali postoji razlika kada oba posla obavljate sami i kada to radite u timu. Urednik je taj koji priprema pitanja voditelju, potom celu emisiju sedi u režiji i nadgleda da sve prođe u najboljem redu, ali ne može da učestvuje u daljem njenom toku. Da bi sve dobro funkcionisalo neophodno je međusobno poverenje koje smo mi izgradili na Happy televiziji. Nije bitno da li uređujem Jutarnji program ili vodim emisiju “Posle ručka” koju je pripremila koleginica Marija Kasalović, sigurna sam da će sve proći kako treba.

Aleksandar Tijanić Vas je nazvao "srpskom Grejs Keli". Čiji komplimenti u poslu Vam najviše prijaju i znače?

Tijanićev kompliment još odzvanja po celoj familiji. Posle dve decenije iskustva, shvatila sam da je pravi kompliment svaki poziv da radim u fazi podizanja nove televizije kao i nove emisije, gde se očekuje od nas koji smo duže u ovom poslu da podelimo stečeno znanje i iskustvo sa mlađim kolegama . Pozivi da budem deo tih ekipa su neoboriv kompliment.

foto: Promo

Kako je raditi s Milomirom Marićem?

U raznim redakcijama na prethodnim poslovima našla sam se u situaciji da nemam koga da pitam za savet. Milomir Marić je kompleksna ličnost, jer pored njega konstantno učiš ne samo o novinarstvu, već i o istoriji, psihologiji, slikarstvu i sociologiji. Marić me retko savetuje i ja ga svaki put bezuslovno poslušam. Par puta me je pohvalio i to nikada meću zaboraviti.

Od svih televizijskih formata na kojima ste radili, koji Vam je bio najzahtevniji, a koji Vam je najdraži?

Najzahtevniji je bio rad u spoljnopolitičkoj redakciji TANJUG-a, posebno kada se danas osvrnem i sagledam koliko je naša profesija u mnogome odstupila od standarda. Tamo sam upoznala mnogo pametnih, učenih i iskusnih ljudi iz sveta novinarstva i zahvalna sam im što su me pripremili na sve profesionalne izazove koji su kasnije usledili. Uvek ću voleti televiziju Politika i srećna sam što na Happy televiziji radim sa kolegama sa kojima sam radila i da sam deo profesionalnog tima.

A koliko ste Vi sami zahtevni u poslu?

U biti sam mnogo zahtevna. Čak i kada sam umorna, ne dozvoljavam sebi da spuštam standarde. Zahtevnost je pobednik u tuči količine posla sa mojim bioritmom.

Koliko su se mediji promenili u odnosu na to kad ste Vi ulazili u taj svet i da možete, šta biste u njima u ovom trenutku promenili?

Mediji su odraz društva. Šizofreno se sve menja ovih 20 godina koliko radim. Da imam mogućnost da nešto promenim, pravi recept bio bi inovativni pristup stranih TV stanica kombinovan sa predanošću zaposlenih na Happy TV. Volim da kreiram kulturne, duhovite, muzičke, ali i dokumentarne sadržaje, što je po mom mišljenju prava mera. Zaista mislim da je na svakoj televiziji, a verujem i u drugim poslovima, uvek neophodno ulagati u zaposlene i u tehniku.

Šta smatrate svojim najvećim uspehom?

Što nikome nisam dozvolila da me uslovljava fizičkim promenama u smislu ispravljanja prednjih zuba da bih mogla da vodim emisiju. Prioritet treba da bude kako radimo svoj posao, a ne samo kako izgledamo.

foto: Printscreen

Postoji li nešto u vašoj dosadašnjoj karijeri čega se stidite?

Stidim se svake emisije na temu seksa, jer verujem da ako neke stvari nazivamo intimnim, treba takve i da ostanu. Mišljenja sam da je to poštovanje i prema publici i prema na primer mom stricu Budimiru, kome bi zasigurno bilo neprihvatljivo da ga dovedem u situaciju da to gleda. To je stvar kućnog vapitanja.

Šta nikada ne biste uradili zarad popularnosti?

Ispravila zube i počela dijetu. Inače se privatno retko šminkam i nosim cipele na štiklu. Smatram to maksimalnim kompromisom.

Pratite li rijaliti i da li biste ušli u takav neki format?

Svojevremeno sam gledala prve epizode “Velikog brata”. Takođe sam još pre angažovanja na Happy televiziji pogledala više puta “Parove” i odgledala sam otvaranje druge Zadruge. U početku nisam shvatila šta je tu zanimljivo, a šta važno. Mnogo kasnije shvatila da tu nekada ima više iskrenosti, nego u informativnom programu. Svakako ne bih ušla, jer je to stvar kućnog vaspitanja i ličnog doživljaja šta u javnosti želite da podelte sa drugima.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.