OTKRIVAMO TAJNE SA SNIMANJA UBICE MOGA OCA: Kako su Vuka Kostića nagovorili da se napokon SKINE...
Scenaristkinja serije Ubice moga oca priredila je koktel povodom premijernog prikazivanja prve epizode treće sezone, Foto: Filip Plavčić

INTERVJU

OTKRIVAMO TAJNE SA SNIMANJA UBICE MOGA OCA: Kako su Vuka Kostića nagovorili da se napokon SKINE...

Odlično raspoložena, mada pomalo prehlađena, Nataša je odgovorila na naša pitanja

Objavljeno:
Jovana Veljković

U susret emitovanju prve epizode treće sezone hit serije "Ubice moga oca", ekipa iste, na čelu sa Natašom Drakulić, scenaristkinjom i idejnim tvorcem najuspešnijeg televizijskog projekta kod nas, napravila je koktel na kom je trebalo da se pojavi između ostalog i kompletna glumačka ekipa. Tihomir Tika Stanić, Bane Tomašević, i legendarni Peđa Bjelac ulepšali su premijernu projekciju prve epizode u Cineplexx-u, ali moramo priznati da je prisustvo Vuka Kostića i te kako falilo. Na koktelu se nisu pojavili ni Marko Janketić, ni Nina Janković.

Zato smo odmah nakon projekcije epizode, koja je poprilično zaintrigirala, ali i nasmejala sve prisutne, odmah startovali Natašu da nam za početak objasni gde su joj se zagubile glavne role. Odlično raspoložena, mada pomalo prehlađena, Nataša je odmah objasnila:

Vuk Kostić
Vuk Kostić foto: Printscreen

- Glavni glumac je u Budvi, pošto nam je sutra premijera filma "Zaspanka za vojnike", a Vuk igra u filmu. Slavi se sto godina od oslobođenja Budve, pa su tražili da Vuk bude tamo. A Janketa je na turneji sa predstavom "Vrat od stakla", u Hrvatskoj su. Tako se pogodilo, pa šta da radim. Ja imam bronhitis, i baš posle ovoga treba da idem kod lekara. Pa ne može se tim tempom, a da imunitet u nekom trenutku ne padne - kroz osmeh objašnjava i dalje odlično raspoložena Nataša Drakulić.

Treća sezona, koja sa emitovanjem kreće u ponedeljak u 20h, na kanalu TOP, željno se iščekuje već mesecima unazad, a kako je sve izgledalo na snimanju i o tome šta se sve dešava iza kamera, ali i onome što ne možete videti na malim ekranima, a tiče se glumaca i cele ekipe, popričali smo sa scenaristikinjom.

Ekipa serije Ubice moga oca
Ekipa serije Ubice moga oca foto: Filip Plavčić

Sada u ponedeljak je premijera, tj. emitovanje prve epizode. Jesi li uzbuđena zbog reakcije publike?

- Pa jesam. Malo je drugačija sezona od prve i druge, malo smo odlučili da se vratimo na kolosek ubistava i da malo završimo neke slučajeve koji su bili. I više sam sad ushićena zbog reakcija novih glumaca, kojih ima baš mnogo. Zanimaju me njihove reakcije, jer ipak smo mi uigran tim, već dugo smo svi zajedno, a novima na početku nije lako. Treba vremena da se uigraju svi. Ali mi je drago što su se za ovu seriju, koga god smo zvali, svi su se odazvali. Ima mnogo mladih glumaca i nekih novih lica. Mi uvek volimo da damo priliku onima koji se još nisu pojavljivali, jer ima jako mnogo talentovanih glumaca koji još nisu imali priliku da se otkriju. Tek dolaze mladi đetići, lepi Crnogorci.

Kad smo već kod estetike, kad ćeš Vuku da skreneš pažnju da sredi malo trbuščić? Bio je u prvom planu u ovoj epizodi koju smo pogledali danas?

- Pa tu nema spasa. (smeh) Ali pošto su mi sve drugarice kukale da hoće da se Vuk što više skida, ispunila sam im želju. Nagovorila sam ga da se skine, iako on to baš nije hteo. I evo sad... malo, malo pa se kupa, umiva, bez majice i tako dalje... Mislim da će sad svi biti srećni. (smeh) A u suštini, Vuk je takav kakav je. On može imati i stomak i ne, njega jednostavno sve žene vole. Ja ne znam nijednu da joj se Vuk ne sviđa, tako da je taj stomačić potpuno nebitan tu.

Vuk Kostić
Vuk Kostić foto: Printscreen

Da li je on to i svoj smisao za humor ubacio u scenario ili nam se čini?

- Jeste. Prilagodili smo se. Od tog nekog prvog lika Aleksandra, on je mnogo doprineo i opustio se. Meni je omiljeno to kidisanje na Zorana, to je on sve lično osmislio. Mi imamo neki spisak omiljenih replika i Vuk je vrlo ponosan na svoje. Ja uvek ratujem sa njim kad hoće nešto da dodaje, ali sve ono što se i doda, većina su njegovo vlasništvo i on je toliko ponosan na to. (smeh) Tipa: "Koji tačno deo ne razumete", "Jel ti ja ličim na pečurku" i ostale stvari. Ja to stvarno ne bih u životu napisala, ali on se toliko borio da se to čuje i da se vidi to što on ubaci, da je eto to otišlo tako. I super mi je što je taj njihov odnos će se tek razvijati, a privatno su njih dvojica sjajni prijatelji. Tako da Vuk baš uspeva da igra taj antagonizam sa ljudima koji su mu dragi što je posebno zanimljivo.

Da li se čini ili to samo prva epizoda ima više bavljenja samim slučajem nego njihovim privatnim životima?

- Pa dobro, to je samo u toj prvoj epizodi, jer ipak treba uvesti publiku u novi slučaj. A biće tu i suza i svađa, i odnos sa majkom, i Tikin i njegov odnos je ono što će biti stub serije u principu. Da li se vole, mrze, da li mu je otac ili nije. Na kraju ove sezone saznajemo ko je otac na kraju. Tika je neko ko tako briljantno radi ovu ulogu. Čovek koji može za pet minuta da nauči devet strana teksta, ako mu promenis. I potpuno uživa u ovoj ulozi. To se toliko vidi sa ekrana da ja nemam reči.

Tihomir Stanić
Tihomir Stanić foto: Filip Plavčić

Kako se osećas kad se završi snimanje? Svi ste zajedno sve vreme i onda odjednom svako na svoju stranu.

- Pa teško je, da. Naviknemo jedni na druge. Prvo se obavezno razbolim. Kad ti imaš 60 snimajućih dana, a gde je onih sat, dva kad dođeš kući pa kreneš da se preslišavaš šta se radilo i šta je dobro a šta nije. Naporno je. Nijednu godinu nisam promašila da se ne razbolim. Sad nam se još poklopilo i "Zaspanka" sa "Ubicama", ali sad je već sve okej, sad se lagano krčka četvrta sezona. Ove godine bismo možda malo ranije krenuli u snimanje. Da oslobodimo bar avgust da može da se ode na more, jer prethodne tri godine nije moglo.

A jel razmišljaš kad bi mogao da se završi serijal?

- Znaš šta, dok god ima entuzijazma među ekipom i glumcima, radiće se. Ne znam, tek ću obaviti razgovor. Možda neko želi da pogine, nekog ću i namerno da ubijem, ali eto kažem dok god ima entuzijazma i želje, radićemo. Vidim da su glumci zadovoljni, ovo je jedna dobra ekipa, i ne moraju da rade pod puškom - pričam o ovom tehničkom delu.

Ivana Dudić
Ivana Dudić foto: Filip Plavčić

Jel se plašiš da bi moglo nestati ideja u nekom trenutku? Kao sa ovim inostranim hit serijama - tri sezone top i onda krene petljanje - ubiju na primer glavnog lika u trećoj, pa ga ožive u četvrtoj i slično? Može li tako nešto i kod vas da se očekuje?

- Ne, ne. To sigurno neće biti.

Ne razmisljaš da ubiješ Vuka?

- Ne. Niti bi on prvi to hteo, mada ako ne bude slušao možda i hoću! Ali treba ih pitati. Svakako ću obaviti razgovore sa njima, pošto je naporan to tempo. Ponekad te pojede nešto u životu i ne želiš da budeš više u tome. I onda ne želim ni Vuka da potrošim u tom smislu. Međutim on toliko uživa. On samo da mu je da puca, da vozi, njemu je to skroz okej. Ali pitaćemo pa ćemo videti.

Što se Glogovca tiče, kako ste odlučili da ne ubijete njegov lik?

- Pa jako teško. Prilagodili smo mi taj scenario. Već je bilo sve napisano i bilo je mnogo toga posvećeno suđenju. To smo izbacili. Doneli smo odluku, samo zato što to dugujemo publici, da se reši prosto ta linija jer je ostala nerešena. Nije bilo nimalo lako. Sklonili smo većinu scena, nismo hteli da puštamo te scene odnosa između njegovog i Natašinog lika koje su isijavale mržnjom, njih smo sklonili i ostavili samo ono što je nama potrebno. I bio je to dosta rizičan potez. Ali drago mi je što su mediji to prihvatili u smislu da se nisu time bavili na neki ružan način. S druge strane, Boris Pingović i Nebojša su išli zajedno na klasu. Bili su jedni od najboljih drugova i on je to uradio zato što je znao koliko je Nebojša voleo ovaj projekat, i hvala mu na tome do neba. Jer malo bi se glumaca usudilo da zauzme njegovo mesto... Ipak ulaziš u cipele najvećeg glumca na ovim prostorima, tako da mi je to još nekako i draže. I svaka mu čast na tome. Bilo je to zbog prijateljstva i hvala medijima što nisu pravili afere. Na žalost, ono što ja sad gledam u Zaspanci, on otvara film i zatvara ga, ja još uvek te scene ne mogu da podnesem. Snimane su devetog decembra, i da mi je neko rekao tog jutra u Beloj crkvi - dva meseca kasnije tog čoveka više neće biti, ja bih mu rekla - to je nemoguće. Isto i Jadranka Pejanović i to je bio šok i iznenađenje za sve nas. Dolazila je toliko puta na snimanja i pravila priloge i napisali smo joj jednu malu ulogicu, i bila je toliko srećna što igra tu reporterku, ali nekako ne možeš ni da se raduješ kad pogledaš na sve te stvari koje su se izdešavale. Tako da ja molim Boga samo da budemo svi živi i zdravi, pa makar i završili sa četvrtom, najmanji je to problem. Bila je velika serija, lepo se radilo i to je najbitnije.

Jelisaveta Orašanin
Jelisaveta Orašanin foto: Printscreen

Jelisaveta Orašanin ostavila je traga u prethodnim dvema sezonama između ostalog i svojim seksi scenama. Hoće li se njen lik vratiti na velika vrata, s obzirom na to da je sada u drugom stanju?

- Ja ne znam zašto je u Žigosanima nastavila seksi scene, to je njena odluka. Meni je lično sve okej. Mi nju mnogo volimo. Ona je super cura, bez problema može da dođe, prilagodimo joj broj dana koliko snima, evo kao što je dete Nine Janković bilo na setu s njom sve vreme. Imalo je svoju sobicu. Dođe mama, pa je doji. Tu smo se i uigrali što se tiče beba, imamo i pelene, tako da i za Jelisavetu to sve stoji i očekujemo da sve bude okej.

Da li se pije stvarno na snimanjima ili je onaj alkohol voda?

- Ne. To je sok od borovnice koji je malo razblažen, a šta oni posle rade to pojma nemam.

Bonus video

IZGUBILA JE SINA, RAZVELA SE OD MUŽA PIJANICE, ĆERKE SE SVAĐALE ZBOG MOMKA: Majka naših poznatih pevačica pobedila RAK DOJKE, a danas nema ko se ne bi okrenuo za NJOM! PRAVA MAČKA


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.