ŠETALI SMO SA VENDI PO SAJMU KNJIGA: Došla je do ŠTANDA KIJE KOCKAR, i onda je izgovorila STRAŠNI SUD! (VIDEO)
Vendi na Sajmu knjiga, Foto: Printscreen

GOST ESPRESA NA SAJMU

ŠETALI SMO SA VENDI PO SAJMU KNJIGA: Došla je do ŠTANDA KIJE KOCKAR, i onda je izgovorila STRAŠNI SUD! (VIDEO)

Mi smo i ove godine kao i prošle predstavili našu kompaniju i pokazali zašto smo najveća medijska grupacija na zapadnom Balkanu...

Objavljeno:

U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja.

Mi smo i ove godine kao i prošle predstavili našu kompaniju i pokazali zašto smo najveća medijska grupacija na zapadnom Balkanu.

Pored mnoštvo poznatih ličnosti koji su prošli Sajmom juče, moj gost, gost Espreso portala, bila je Vesna Vukelić poznata kao Vendi, koja je prošetala sa mnom Beogradskim sajmom i komentarisala pojedine pisce koji su se ove godine nalazili na štandovima, ali takođe mi je otkrila i nekoliko detalja o sebi i o tome kakvi su joj planovi za budućnost.

Vendi na Sajmu knjiga
Vendi na Sajmu knjiga foto: Printscreen

Vendi je došla dobro raspolozena i zahvalila se na pozivu da bude baš naš gost. Navodi i to da joj je drago što je Sajam posećen u ovom broju. Puno je ljudi, što govori samo o tome da je svet zainteresovan, da nešto pogleda i pročita, kao i to da joj je žao što se ove godine baš njena knjiga koja je pri završetku nije našla na štandu.

- Hvala na pozivu, divno je ovako prošetati, dan je divan, puno ljudi, što govori ipak da je svet zainteresovan da nešto pogleda i pročita. Nisu u pitanju neke besmislene stvari, raznorazni duševni otpaci, u pitanju je knjiga, nešto što je vitamin za duh i za dušu. Stvarno sam mislila da ću ove godine biti u ovoj hali i potpisivati svoju knjigu, nekako ostalo je vrlo malo, a ja sam stvarno u deficitu sa vremenom. U pitanju je jedna tema koja je vrlo osetljiva, i ja imam blagoslov za pisanje te knjige. Sve je spremno za njeno izdavanje, još samo ta završnica koja je udarna.

foto: Printscreen

Šetajući dalje po sajmu, Vendi je izdvojila da bi najviše pažnje želela da posveti Pravoslavnom štandu.

- Ja sam skoro sve njihove knjige pročitala i to je nešto što meni probuđuje pažnju. Žao mi je samo što sam u deficitu sa vremenom pa nekada ne mogu da stignem da posvetim pažnju tome. Mi smo ceo život učili lažnu istoriju i lažnu književnost. Navela bih Dobricu Ćosića, koji je imao važan uticaj u obrazovanju, ali bih isto tako dodala da se on ne razume i da nema poentu, nema razradu i nema ideju, nema fabulu radnje. Navela bih Benedikta kao svog omiljenog pisca.

Kako smo nastavili dalju šetnju kroz štandove na Sajmu, nismo mogli a da ne primetimo štand Kije Kockar koja je izdala svoju prvu knjigu. Vendi je imala oštar komentar na sve to, rekavši da svaka roba ima svog potrošača.

- Mi smo ovde u prolazu. Mi smo došli da prokomentarišemo nešto što se sada izbacilo. Ja sam ovde zato što je to trenutno aktuelno i neka gužva je ovde i treba komentarisati čak i ovakvu jednu literaturu. Svaka roba ima svog potrošača i ne možemo mi da utičemo na masu koja je gledala rijaliti. pogotovo za ovu decu od 12 godina, to je za njih laka literatura. To oni vole da vide, da čuju. To je knjiga koja je obradila jeftinu i laku temu i odštampana je od strane vrlo ozbiljne izdavačke kuće, tako da to je to.

Na samom kraju došli smo do štanda koji je nju zapravo najviše zanimao na celom Sajmu knjiga, a to je štand Srpske Pravoslavne Crkve gde nam je ona zapravo pokazala koliko se razume u sve, da je skoro sve knjige prošitala i da skoro sve knjige ima u svom domu.

- To je nešto što mene stvarno interesuje, sve ostalo je prodavanje magle. Već na prvi pogled mogu da kažem da skoro sve ove knjige imam. neke od njih bih posebno i izdvojila. Preporučila bih knjigu Ocrkovljenje - Protojerej Aleksandar Torik, ovo je fantastična knjiga za one koji su pri Crkvi, a treba da budu u Crkvi, u ovoj knjizi je sve dobro objašnjeno. I još jedna fantična - Zaštititi svoj dom od zla. To je ono što ljudi moraju da znaju, na koji način se dom štiti od zla.

Vendi je nakon šetnje Sajmom otišla u svom pravcu, a ekipa Espresa je nastavila da bude najzapaženija na Sjmu knjiga u Beogradu!

BONUS VIDEO


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.