MILENA ĆERANIĆ O KOBNOJ NOĆI DARKA LAZIĆA: Zašto je pevač odlučio da sa žurke krene KUĆI!
Milena Ćeranić, Foto: Damir Dervišagić

I DALJE KRITIČNO

MILENA ĆERANIĆ O KOBNOJ NOĆI DARKA LAZIĆA: Zašto je pevač odlučio da sa žurke krene KUĆI!

Dok se doktori bore za život poznatog pevača, njegova koleginisa, i pevačica Milena Ćeranić objašnjava zbog čega on nije odlučio da prespava kod prijatelja, nego se tog jutra ustao i krenuo svojoj kući

Objavljeno:

Pevaču Darku Laziću (27) se pogoršalo stanje jer je prilikom prevrtanja BMW koji je vozio doživeo teške prelome rebara, noge i karlične kosti, ima povredu kičme, kao i potres mozga i nalazi se u stanju takozvane politraume.

Ona naime spada u red najkomplikovanijih stanja u kojima se ljudski organizam može naći. Za vrijeme proživljavanja politraume organizam prolazi ceo niz patofizioloških procesa koji zahtevaju iznimno znanje i veštine od osoba koje učestvuju u lečenju i zbrinjavanju. O Darku Laziću već dva dana brine ceo tim stručnjaka, a kako je direktor KBC Zvezdara već rekao za Espreso, on je za pevača sastavio konzilijum koji iz minuta u minut prati njegovo stanje.

Lazić je i dalje je u kritičnom stanju, a doktor Milan Mileusnić, specijalista fizikalne medicine, koji je ranije lečio Darka Lazića od povrede ramena, rekao je da se nada najboljem i veruju da će Lazić preživeti, posle čega mu sledi dug oporavak. On je ovom prilikom pojasnio i termin "politraume".

"Što se tiče politraume, ona je izuzetno teška. Kad pogledam ovaj automobil, meni odmah prođe ceo film koji sam gledao na specijalističkim studijama kroz glavu, šta se sve tom organizmu desilo. Razgovarao sam sa kolegama, skala tih povreda je dramatično visoka i zaista treba voditi računa o svakom atomu energije koju pevač poseduje i o svakom leku koji se unese. Oporavak zavesi od mogućnosti sanacija vitalnih organa koje su upalile crveno svetlo da se ne ugase. Rehabilitacija u šok sobi je već počela, što je moguće. Ona se radi i kod tako teških pacijenata. Postoje i cerebralne povrede koje će kasnije da pokažu da li je čovek za neku neurološku rehabilitaciju. Sad je jako bitno održati ga u životu, održati te funkcije na nekom nivou. A rehabilitacija će biti duga", rekao je u Jutarnjem programu dr Mileusnić i dodao:

Automobil Darka Lazića nakon udesa
Automobil Darka Lazića nakon udesafoto: Kurir

"Interaktivnost narkotika i anestetika koji je takođe poreklom narkotik je pristuna. I onda predoperativni zahvat kolega uključuje i rad jedne detaljne analize njegove krvi, odnosno urina, da se vidi koliko tu narkotika ima. Ja lično smatram da je ovde zamor - ključna reč", objasnio je on.

Na pitanje voditeljke, zbog čega pevači u situacijama kada posle svirki i raznih nastupa kreću kući, ne uzmu taksi, ili nemaju vozača ili ne ostanu da prespavaju tu gde jesu, pevačica Milena Ćeranić kaže: "Što se svirki tiče, ja sam prva ta koja voli da sa svirke ode kući i da spava u svom krevetu.To je jedna loša strana posla. Nije ni lako spavati svuda, ali ni voziti posle toga. Zato je dobro imati vozača. Meni se dešavalo da mi u takvim situacijama pada glava za volanom" - kaže Milena.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.