Hit status na Fejsbuku: Karleuša ne pamti da je iko ikada ovako isprozivao! (FOTO)

lekcija zbog Bosanca i Džidže

Hit status na Fejsbuku: Karleuša ne pamti da je iko ikada ovako isprozivao! (FOTO)

Bosanska književnica Mirjana Kapetanović napisala je na društvenim mrežama otvoreno pismo pevačici
Objavljeno:

Književnica iz Bosne i Hercegovine Mirjana Kapetanović putem društvenih mreža se obratila pevačici Jeleni Karleuši. Ceca je za Arkanovu decu uradila nešto što bi malo ko! Vojine, šta kažeš sad? (FOTO)

Mirjana je na Fejsbuku napisala otvoreno pismo Jeleni,
Želim srdačno da vas pozdravim sjedeći u svom stanu u Konjicu, dok lijepa, zelena Neretva šumi ispod mojih prozora. Sve ste vi to mogli naučiti u redovnom osnovnom i srednjem obrazovanju kroz proučavanje historije i geografije, Ali s obzirom da ste vi vrlo rano krenuli u estradne vode, kako često znate istaknuti u javnim istupima, naravno da je škola i izobrazba bila u drugom planu.
a ističete svoje beogradsko porijeklo kao krajnji rezultat evolucije ljudske civilizacije. Konjic je, draga gospođo Karleuša, grad umjetnika. Ovdje niko ne diže visoko nos pred drugima, jer je na jednom mjestu ogromna koncentracija taletiranih ljudi.
Iz ovog grada je potekao vaš kolega u žiriju Zvezda Granda, Dragan Stojković Bosanac. Nikada mi nije bilo jasno što Bosanac, kada je Hercegovac po rođenju i opredjeljenju, ali eto, nadimak kao nadimak. Pri tome, iako jedinac kod roditelja, izdvojen svojim talentom u ranoj mladosti, ostao je skromni i pametni dječak, kasnije momak. Išli smo u istu Muzičku školu, naši su roditelji bili veliki prijatelji, bio je školski drug moje sestre Ljiljane.
Mi ljudima nismo govorili da su "munjeni", da imaju "letve" u glavi i slične riječi. Igrali smo se u dvorištu ili šetali na korzou lijepo obučeni. Na našim nastupima Dragan kao harmonikaš, ja u horu, svjetski poznatom u to vrijeme "Djevojke sa Neretve", nastupali smo lijepo, pristojno obučeni, niko nije izlazio pred ljude gologuz, taman posla Draganova kćerka Džidža, draga djevojka, od dobrih roditelja vaspitana, također je pjevačica. Lijepo pjeva, gradi karijeru polako, ali sigurno.
Nemojte mi zamjeriti molim vas što vam spočitavam oblačenje i nepristojno ponašanje prema drugima, po godinama, mogla sam vas roditi, mlađa ste od mog sina, i sama ste roditeljka, koliko znam imate dvoje djece. Treba objasniti djeci zašto je to bilo potrebno ili je zapravo potpuno nepotrebno.... Morat ćete se s tim nositi. Karijera, novac, popularnost, sve to prolazi, prave vrijednosti ostaju, vidite kako se ja s ponosom sjećam mojih i Draganovih roditelja, a bogme i mog druga Dragana, koji izgradi karijeru pametno i ozbiljno. P.S. Da, u vezi vašeg velikog ponosa na porijeklo, nije ti šala, beogradsko, evo šta o vašem uvaženom porijeklu piše u „Porijeklu porodica“: Podaci sajta poreklo.rs ukazuju na to da nosioci prezimena Karleuša slave Svetog Iliju. prezime Karleuša je nastalo od nadimka koje je postojalo u zapadnim krajevima. "Izvodi se od prideva karlast što znači duge, zamršene (čupave) nenegovane kose i upotrebljava se u kajkavskom narečju hrvatskog jezika, a ima ga i u slovenačkom. Reč karleuša je značila ženu sa dugom, zamršenom, neopranom kosom, a kasnije je sticajem nekih okolnosti (koje nama nisu poznate) postale prezime"

OTVORENO PISMO JELENI KARLEUŠI, PJEVAČICIPoštovana gospođo Karleuša, Želim srdačno da vas pozdravim sjedeći u svom...

Posted by Mirjana Kapetanovic on понедељак 8. фебруар 2016.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.