A ne tribina i tuče! Lollobrigida pokazala šta je pravi patriotizam! Da li bi neko od vas uradio ovo?

Svaka čast!

A ne tribina i tuče! Lollobrigida pokazala šta je pravi patriotizam! Da li bi neko od vas uradio ovo?

Pevačica hrvatskog benda je na društvenim mrežama podelila iskustvo prijatelja, koje će nas sve naterati da se ozbiljno zapitamo
Objavljeno: 18:29h

Članica benda "Lolobriđida" Ida Prester na Fejsbuku je napisala iskustvo jednog prijatelja koji je osnovao firmu u Norveškoj. Oseća se ugroženo: Ceca tuži Arkanovog sina!

- Evo što je kulturni šok. Istinita priča. Prijatelj, rodom naš, osniva IT firmu u Norveškoj. Poziva svoje partnere Norvežane i kaže im - sve sam istražio. Ovaj deo firme ćemo registrovati na Kipru, bankovni račun će nam biti na Malti, fakture izdajemo preko partnera iz SAD. (takva neka šema, nisam tačno zapamtila). Oni gledaju u čudu - a zašto to? - Kako zašto? Na 50 odsto prihoda nećemo platiti ništa, a na ostalo samo 25 posto u Americi.

- Ali mi želimo platiti porez Norveškoj, ne Americi. - Ali bit će 3 put veći! - Ali to je naš novac! Kaže da mu je dotad svašta bilo novo i neobično - klima, ljudi, daljine, skupoća, ali da je tek tada shvatio da je na drugoj planeti. Ljudi koji toliko veruju svojoj državi/vlasti da će im kroz obrazovanje, zdravstvo, kulturu, soc. zaštitu vratiti novac koji ubira, da im ne pada na pamet da traže kako da negde zamrače, nema tu kombinacija, nema igara. Svako malo se setim te priče i baš sam ljubomorna. Ovo je jedini patriotizam koji priznajem i nadam se da ćemo ga jednom osetiti - napisala je Ida.

Evo sto je kulturni shok. Istinita prica.Prijatelj, rodom nash, osniva IT firmu u Norveskoj. Poziva svoje partnere...

Posted by Ida Prester on недеља 31. јануар 2016.

(A. Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.