NJENI NASTUPI BILI SU POSEĆENIJI OD FUDBALSKIH UTAKMICA, OKO NJE SU SE OTIMALI MUŠKARCI! Bila je najpoznatija zvezda SFRJ, a uništila je PORODIČNA TRAGEDIJA
Foto: vikipedia

Bila je fatalna

NJENI NASTUPI BILI SU POSEĆENIJI OD FUDBALSKIH UTAKMICA, OKO NJE SU SE OTIMALI MUŠKARCI! Bila je najpoznatija zvezda SFRJ, a uništila je PORODIČNA TRAGEDIJA

Sofka Nikolić je bila velika Jugoslovenska zvezda, a važila je za fatalnu i otmenu damu i njeni nastupi su bili posećeniji od fudbalskih utakmica.

Objavljeno:

Sofka Nikolić je rođena u mestu Tabanovići kod Šapca još kao mlada postala je veoma popularna zahvaljujući svom talentu za muziku.

Pred beogradskom publikom prvi put je nastupila sa dvadeset godina u kafani “Bumskeler”.

Zarađivala je neverovatnu sumu novca za veče, a njen najveći hit je bio "Cojle Manojle" i "Kolika je Jahoirina planina". Za samo godinu i po dana snimila je pedseset pet ploča.

Za nju su čuili u mnogim evropskim zemljama, a njen privatan život je oduvek privlačio pažnju javnosti pogotovo nakon porodične tragedije kada joj je umrla ćerka 1936. godine. Nakon te nesreće otišla je u Bijeljinu gde joj je živela majka.

Umrla je u staračkom domu u Banji Koviljači 1982. godine, a jedan sokak u Bijeljini nosi njeno ime.

Biografsku knjigu o ovoj pjevačici “Sofka – dert i suze kraljice narodne muzike“ napisao je istraživač predratne muzike Saša Spasojević.

Bonus video

UŽAS! BRUTALNA TUČA U MOSKVI: Opšta makljaža navijača Engleske posle poraza od Hrvata

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.