BALIJE, ODLASKOM NA NJEN KONCERT FINANSIRATE ČETNIKE! NE ZABORAVITE SREBRENICU! Ovako su dočekali Mariju Šerifović u Sarajevu! A šta ona kaže na sve to?
Foto: TWITTER/ SRDJANMAZALICA, Dragana Udovičić

SKANDAL

BALIJE, ODLASKOM NA NJEN KONCERT FINANSIRATE ČETNIKE! NE ZABORAVITE SREBRENICU! Ovako su dočekali Mariju Šerifović u Sarajevu! A šta ona kaže na sve to?

Mnogima je i dalje nacionalizam u svom negativnom značenju iznad muzike i pesme

Objavljeno: 15:02h

Jedina srpska evrovizijska pobednica, Marija Šerifović, održala je spektakularan koncert u Sarajevu na stadionu Koševo pred 50.000 ljudi.

Njena popularnost i 11 godina nakon pobede na najprestižnijem evropskom muzičkom takmičenju ne jenjava, što govori o njenoj posebnosti i umetnosti koju stvara.

Ipak, mnogima je, čini se, nacionalizam u svom negativnom značenju iznad muzike i dobre pesme, te su pred koncert Marije Šerifović na ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine osvanuli plakati koji to i dokazuju.

- Balije!!! Odlaskom na koncert finansirate četnike!!! Don't forget Srebrenica (Ne zaboravite Srebrenicu) - piše na plakatima na kojima su slike Milorada Dodika, Vojislava Šešelja, Ratka Mladića i Marije Šerifović.

Član Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Republike Srpske, Srđan Mazalica, na svom Tviter nalogu objavio sporne plakate, napisavši:

Pevačica je imala svoj komentar na ovu situaciju:

- Sarajlije, kao i svi ljudi iz Bosne i Hercegovine koji su došli na moj koncert, dokazali su da je ljubav jača od mržnje. Zatrovani pojedinci me ne interesuju jer su ionako u manjini - izjavila je ona za Blic.

Podsetimo, proteklog vikenda je u Kragujevcu, bosanska zvezda, Dino Merlin održao takođe veliki koncert, bez ikakvih problema.

Ovo je u svom stilu prokomentarisao dežurni komentator srpske zbilje (blizak svakoj vlasti) Nebojša Krstić:

Bonus video:

Igor Ćuzović, zamenik glavnog urednika na portalu Espreso.co.rs, gostovanje na TV Prva

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.