JEZIVA PRIČA NAŠE POZNATE GLUMICE: Doktori nisu verovali da joj je loše, a onda je ustanovljena ova STRAŠNA BOLEST od koje možda bolujete i VI!
Foto: Printscreen

tragično

JEZIVA PRIČA NAŠE POZNATE GLUMICE: Doktori nisu verovali da joj je loše, a onda je ustanovljena ova STRAŠNA BOLEST od koje možda bolujete i VI!

Ni doktori kojima sam se obratila po povratku u Beograd nisu potpuno verovali u to što im govorim, ispričala je Sofija

Objavljeno:

Glumica Sofija Rajović (29) skoro dve godine bori se s metaboličkim poremećajem poznatim kao insulinska rezistencija, stanjem koje obično prethodi dijabetesu tipa 2. Prve simptome osetila je dok je 2015. boravila u Americi, kad se za samo 23 dana ugojila dvanaest kilograma.

– Većina ljudi iz mog okruženja me je osuđivala, svi prijatelji su mislili da sam tamo mnogo jela brzu hranu. Ni doktori kojima sam se obratila po povratku u Beograd nisu potpuno verovali u to što im govorim, da nisam drastično promenila ishranu, i bili su ubeđeni da imam poremećaj štitne žlezde. Nisam osećala nikakve simptome, samo mi se javljala pojačana želja za slatkišima. Ali njih čitav život volim i nisam mogla ni da pretpostavim da je to zapravo signal da sa mnom nešto nije u redu.

Sofija je posle konsultacija s lekarima odlučila da drži dijetu, ali ona nije donela željeni rezultat. Uspevala bi da, dok je na posebnom režimu ishrane, skine dva-tri kilograma, međutim, oni bi se brzo vraćali.

Niko joj nije verovao...
Niko joj nije verovao...foto: Printscreen

– Bila sam zbunjena, sve to mi je izgledalo vrlo čudno. Moj otac Svetislav, koji je bio lekar, ceo život mi je govorio: “Vreme je najbolji lek”. Nisam odustajala i na kraju sam došla kod jednog doktora koji je predložio da prekontrolišem šećer i uradim test opterećenja. Rezultati su pokazali da imam insulinsku rezistenciju, odnosno povišen šećer. Moj insulin nije reagovao kako treba kad unosim hranu. Umesto da ta hrana ode u ćelije kao snaga, taložila se sa strane. Zbog toga većina osoba s tim poremećajem ima i problem s oticanjem, praktično se budi s nekoliko kilograma viška, što može da bude dramatično, posebno ako se bavite javnim poslom kao ja - ispričala je Sofija u jednom intervjuu za "Gloriju". Ona je danas na terapiji s lekovima.

Bonus video

NATAŠA ZAPLAKALA, PA SVE RASPLAKALA! ZBOG SNIMKA BEKVALČEVE UŽIVO NAJEŽIĆETE SE: Voli me... VOLI ME, PONOVO! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Puls)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.