Počeo je da nas tuče već sa četiri godine, lupao mi je glavu u zid i terao krvava da treniram... Sestra Ane i Milice Dabović progovorila o porodičnom nasilju! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

stravična ispovest

Počeo je da nas tuče već sa četiri godine, lupao mi je glavu u zid i terao krvava da treniram... Sestra Ane i Milice Dabović progovorila o porodičnom nasilju! (FOTO)

Kada sam napunila 16 godina, moj otac je nakon kraće svađe pretukao svog oca, mog dedu, valjda iz osvete, i to tako strašno da je taj čin tužilaštvo okarakterisalo kao pokušaj ubistva, kaže bivša košarkašica

Objavljeno:

Bivša košarkašica "Partizana" i najstarija sestra uspešnih košarkašica Milice i Ane Dabović, Jelica Dabović nedavno je objavila knjigu "Tajna jednog osmeha" u kojoj je pisala o porodičnom nasilju, ali i svim drugim nedaćama koje je proživela tokom karijere u "Partizanu".

Kako tvrdi u svom prvencu, ona, brat i sestre su trpeli nasilje od strane njihovog oca košarkaškog trenera Milana Dabovića, dok majka nije učinila ništa da ih zaštiti.

- Milicu i mene je počeo da tuče već sa četiri godine, a sa 16 mi je lupao glavu u zid i terao krvavu i svu u čvorugama da treniram. Na sreću, Ana i Milan su malo bili pošteđeni te golgote jer su mlađi, ali i oni su imali jezivih iskustava - pričala je Jelica.

Jelica Dabović
Jelica Dabović foto: Privatna arhiva

Jelica otkriva da je i njihov otac bio zlostavljan kao dete, te da je samo "nastavio tu strašnu porodičnu tradiciju" umesto da je prekine.

- Kada sam napunila 16 godina, moj otac je nakon kraće svađe pretukao svog oca, mog dedu, valjda iz osvete, i to tako strašno da je taj čin tužilaštvo okarakterisalo kao pokušaj ubistva i osudilo mog oca na šest meseci zatvora koje je odslužio u Spužu – priseća se Jelica.

Kaže da ni to nije pomoglo ocu da se "dozove pameti", već je nastavio po starom, a majka je i dalje ćutala, pa i sama trpela zlostavljanje.

- Pokušala sam u knjizi da objasnim da je jako strašno to da se suočiš sa činjenicom da su ti najviše zla naneli oni koji su te na svet doneli i da je najstrašnije kada misliš da ti život ugrožava osoba koju nazivaš ocem. A isti taj otac u isto vreme stalno poriče činjenicu da je mučki tukao svoju decu, uz tvrdnju da ih nikada ni prstom nije takao - priča Jelica.

Bonus video

LETO JE ZA NJU POČELO: Anastasija se pojavila u maloj crnoj haljini, a onda se skinula u bikini! Sve gori od njenog vrelog tela!

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.