POVRATAK NA SCENU POSLE 23 GODINE: Slavko Banjac progovorio o odnosu s Vesnom Zmijanac!
Foto: Printscreen Youtube

POVRATNIČKI ALBUM

POVRATAK NA SCENU POSLE 23 GODINE: Slavko Banjac progovorio o odnosu s Vesnom Zmijanac!

Njegova pauza bila je potpuno neplanirana i iznenadna

Objavljeno:

Slavko Banjac vratio se na muzičku scenu nakon 23 godine s novim albumom "Ljubav kao odgovor".

Pevač poznat po specifičnom glasu kaže da se u estradu nije razočarao iako su to mnogi očekivali, već je njegova pauza bila potpuno neplanirana i iznenadna.

- Da mi je neko na vrhuncu karijere rekao da naredne dve decenije neću ništa raditi u muzičkom smislu, bio bih siguran da je to nemoguće. Verovao sam da je stvaralačka energija neiscrpna, ali stvaranje je jedna nepredvidiva, hirovita potreba izvan kontrole i varira do mere da može potpuno da usahne. E baš to se meni desilo. Nije mi bilo lako da donesem odluku da se potpuno povučem. Privatni i poslovni uspesi su se nizali, ali želja za mojom suštinom - muzikom - nikad se nije gasila. Dodatni impuls da se vratim bila je moja publika, koja me nije zaboravila - počeo je Slavko za Kurir.

Spekulisalo se da ste se razočarali u estradu i vaš položaj kao pevača. Ima li istine u tome?

- Nema. Estrada je pozornica za prikazivanje predstava. Samom pozornicom ne mogu biti razočaran, ali mi se predstava može dopadati ili ne. Nažalost, muzika je već dugo u službi kratkotrajne zabave, a ne uživanja, što je za mene suština muzike.

Pevač je odlučio da se vrati na scenu nakon 23 godine
Pevač je odlučio da se vrati na scenu nakon 23 godine foto: Damir Dervišagić

Kakav je vaš novi album?

- Novi album je u žanru mojih starih pesama i sa sigurnošću tvrdim da je to moj najemotivniji album do sada. Ispleten je od ljubavi, tuge, radosti i nadanja koji su tokom poslednjih 20 godina ispunjavali moje srce. Pesme su stvarane sa puno i inspiracije, a na njihovoj realizaciji radili su vrhunski kompozitori, tekstopisci i producenti koji su poslednjih nekoliko godina disali i živeli svaki ton i svaki stih. Siguran sam da će se mojoj publici dopasti sedam sjajnih balada i dve pesme u nešto bržem ritmu.

Pre nekoliko godina osvanuo je snimak na kom pevate na jednoj privatnoj proslavi. Da li ste samo za takve prilike pevali ili ste imali i nastupe?

- Poslednjih godina dodir sa publikom dešavao mi se sporadično, na zahtev prijatelja i dragih ljudi. Pored fantastičnih reakcija publike, posebno dama, oduševljen sam kako na moju muziku reaguju mladi, s kojima na nastupima doživljavam savršenu razmenu energije.

Slavkov povratnički album nosi naziv 'Ljubav kao odgovor
Slavkov povratnički album nosi naziv "Ljubav kao odgovor" foto: Printscreen Youtube

Šta vas očekuje nakon promocije albuma?

- Pre svega, želeo bih da album "Ljubav kao odgovor" dođe do što većeg broja ljudi, budući da se na njemu nalaze zrele, autentične, autorski i produkcijski snažne pesme koje zaslužuju značajan medijski prostor i mesto na plejlisti svakog ljubitelja kvalitetnog domaćeg zvuka.

Vaš duet sa Vesnom Zmijanac "Ja imam nekog, a ti si sam" spada u evergrin.

- Raduje me što se ta pesma danas svrstava u evergrin. Godinama nakon velike popularnosti ovog dueta primetio sam da je ovoj pesmi udahnut nov život zahvaljujući mladim kolegama koje su ga uvrstile u svoje repertoare. S Vesnom sam u kontaktu, a svaka prilika za izvođenje ovog dueta za mene predstavlja čast i zadovoljstvo.

Bonus video Saša Popović najavio IZMENE u "Zvezdama Granda" o kojima će i te kako da se priča

(Espreso.co.rs/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.