Zdravko Čolić PRVI PUT ispričao šta se ZAISTA desilo kad se sreo s TITOM: Otkrio mi je šta će biti s Jugoslavijom posle njegove smrti!
Foto: Dragan Kadić

velika ispovest

Zdravko Čolić PRVI PUT ispričao šta se ZAISTA desilo kad se sreo s TITOM: Otkrio mi je šta će biti s Jugoslavijom posle njegove smrti!

Čuveni Čola je u to vreme nastupao na Brionima s Lokicama

Objavljeno:

Jedan od najvećih pevača sa naših prostora, Zdravko Čolić, dao je intervju za “Nedeljnik“ za koji je, između ostalog, ispričao i jednu zanimljivu anegdotu sa Titom.

Čuveni Čola je tada još bio mlad i nastupao je na Brionima sa Lokicama.

- To da vojnik peva Titu na Brionima nije baš bila česta pojava. Posle mesec i po dana u vojsci zove me ekipa iz Doma armije da nastupim pred Titom. Nastupili smo nakon njegovog novogodišnjeg govora - devojke u trikoima, Lokice, i ja u uniformi i kratko podšišan. Tito nam je svima čestitao Novu godinu. Pevačica Sandra Kulijer iz Banjaluke ga je poljubila i namerno ostavila karmin na njegovom obrazu, a onda ga obrisala. A Tito joj kaže: ‘Navikao sam ja.’ A meni je dobacio: ‘Dobro je tebi, vojniče, vojska na zaduženjima, a ti sa devojkama u trikoima i peva se.’ Ali to je bilo njegovo zezanje. Sve to je bilo krajnje pozitivno - rekao je Zdravko Čolić koji je u intervjuu za novi broj Nedeljnika ispričao i kako mu je Tito pričao o Brežnjevu i kako će Jugoslaviju “uvek neko braniti”.

Josip Broz Tito
Josip Broz Tito foto: Profimedia

Naime, Čola je maršalu pevao nekoliko puta, a posebno pamti jedan svoj povratak iz Moskve koji se poklopio sa Titovim.

- Slučajno smo se zadesili zajedno. Tito je pričao o svom putu u Sovjetski Savez, Kinu i Koreju. Pričao je o odnosu sa Brežnjevom. Kao neće nama ništa faliti, uvek će da nas neko brani... A onda nam je prišao njegov šef kabineta Berislav Badurina i rekao nam: "Vi ste naši dobri građani, i sve što ste čuli, niste čuli" - priča Čola i priseća se svojih trenutaka iz vojske:

- Želeo sam da budem dobar vojnik. Bio sam nišandžija, minobacač, 82 milimetra. Želeo sam da budem pešadija jer sam bio u dobroj spremi. Trebalo je kao ekonomista da budem u vojsci vezista, ali sam prolongirao vojni rok, pa mi je onda preostalo da budem nišandžija MB. Jurio sam vezu da budem blizu Sarajeva, a to je bilo Valjevo. Imao sam opuštanje u vojsci i bio sam najnormalniji vojnik. Ali nikada nisam voleo da me neko tera da pevam. Ni kada sam bio klinac, pa viču ispod prozora:"Ajde, Čola". A ja neću. Tako je bilo i u vojsci, pa sam zato imao dve prekomande jer sam "teško" pevao - ispričao je pevač.

foto: Dragan Kadić

Bonus video

Majstori plesa Katarina i Lazar izvode tačku u našem studiju

(Espreso.co.rs/ Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.