Nakon što je optužen za KRAĐU stvari iz muzeja Esme Redžepove, LIČNO nam se obratio njen sin (FOTO)
Simeon Atanasov je usvojeni sin pokojne Esme Redžepove, Foto: Facebook, Mića Jović/ Story

DEMANTi

Nakon što je optužen za KRAĐU stvari iz muzeja Esme Redžepove, LIČNO nam se obratio njen sin (FOTO)

Simeon nam je kao dokaz onoga što je napisao poslao i testament svoje pokojne majke

Objavljeno: 10:17h

Nakon što je sin pokojne Esme Redžepove, Simeon Atanasov, optužen za krađu stvari iz njenog muzeja, on se lično obratio redakciji Espresa putem mejla kako bi demantovao sve navode.

"Kao dete razvedenih roditelja, imao sam izvanredan talenat za muziku već u detinjstvu. 1984. godine, po preporuci pojedinaca iz policije u Kočanima i mog ujaka Brane, zajedno s unukom Steve Teodosievskog, Stanislav odveli su me u Beograd na školovanje u čuvenoj muzičkoj školi Esme i Steve Teodosievskog. Stevo i Esma nisu me legalno usvojili, kao i svu ostalu decu, ali od prvog dana su brinuli za mene kao svoje rođeno dete. Počeo sam učiti i svirati udaračke instrumente do 1992. godine, kada je profesor Stevo video da sam imao talenat za harmoniku, počeo me je učiti sve o ovom instrumentu."

Testament Esme Redžepove, koji nam je poslao njen sin Simeon
Testament Esme Redžepove, koji nam je poslao njen sin Simeon foto: Privatna arhiva

"Kada je 1997. Stevo bio na samrtnoj postelji, pozvao je sve nas koji smo u toj generaciji bili prisutni, bila je prisutna i pokojna Esma, rekao je da mi ostavlja svoju poznatu harmoniku i da ja vodim bend. Od tog dana sve do danas vodim bend i borim se da zadržim Stevin amanet. Moj sin se zove Stevo, a moja kći Esma zbog poštovanja koje sam osećao za njih, koji su bili poput mojih pravih roditelja. Autor sam više od 100 muzika i zato je Esma od poštovanja prema meni i mojoj porodici odlučila da sva autorska prava ostavi meni. Ne trebam kuću ni bilo šta iz kuće. Ja sam naslednik autorskih prava i to mi je dovoljno. Želim sačuvati dobre uspomene na Esmu i zahvalan sam što mi je pomogla u životu, dala mi je dovoljno, svima nama i zato poričem sve glasine da sam počinio bilo kakvu krađu, nikada nisam ništa uzeo bespravno", stoji u mejlu kojim nam se obratio sin Esme Redžepove.

Testament Esme Redžepove, koji nam je poslao njen sin Simeon
Testament Esme Redžepove, koji nam je poslao njen sin Simeon foto: Privatna arhiva

Simeon nam je kao dokaz onoga što je napisao poslao i testament svoje pokojne majke.

Podsećamo, kako su preneli bosanski i makedonski mediji, on je navodno nekoliko sati proveo u policiji na razgovoru kao optužen da ima veze s krađom Esminih stvari - od nakita, garderobe, obuće, nameštaja, pa čak i urne s pepelom njenog supruga Steve Teodosijevskog.

Bonus video Evo šta je Luka prvo uradio kada je izašao iz suda

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.