Nakon SKANDALA i MEDIJSKOG LINČA oglasio se advokatski tim Luke Lazukića: Oni tvrde neke prilično šokantne stvari
Luka Lazukić tvrdi da nije izvršio nasilje nad svojom suprugom natašom Bekvalac, Foto: Printscreen Youtube

TRAŽIĆE PRAVDU NA SUDU

Nakon SKANDALA i MEDIJSKOG LINČA oglasio se advokatski tim Luke Lazukića: Oni tvrde neke prilično šokantne stvari

Advokatski tim Luke Lazukića izašao je sa javnim saopštenjem

Objavljeno:

Proteklih deset dana glavna tema medija bili su Luka Lazukić i Nataša Bekvalac. Kako se navodilo, Luka Lazukić je optužen od strane svoje supruge za nasilje u porodici, zbog čega je pokrenuta i brakorazvodna parnica, a Luka je dobio zabranu prilaska svojoj supruzi u periodu od mesec dana.

Luka je u medijima izjavio da su sve optužbe na njegov račun lažne i da je zbog toga podneo krivičnu prijavu protiv svoje još uvek zakonite supruge. Takođe, najavio je tužbu na račun medija koji su iznosili neistine o njemu.

Tim povodom, njegov advokatski tim izašao je sa javnim saopštenjem, koje prenosimo u celosti:

Podneo je krivičnu prijavu protiv svoje supruge za lažno prijavljivanje
Podneo je krivičnu prijavu protiv svoje supruge za lažno prijavljivanje foto: Vladimir Sporčić

"Naš klijent Luka Lazukić u medijima je prikazan kao nasilnik koji je brutalno pretukao svoju suprugu Natašu Lazukić, pred njihovom jednomesečnom bebom, pri čemu ćemo izostaviti zaista grozne detalje čiji je cilj bio da ga ocrne u očima javnosti. Mediji su objavljivali fotografije, izjave članova porodice, prijatelja, advokata, kao i reakcije javnih ličnosti i nekih čitalaca koji su bez ustezanja pozivali na linč Luke Lazukića.

U ovu hajku se čak uključio i javni servis na čijem je programu izrečena pretnja Luki Lazukiću.

Na ovaj način, pre nego što je postupak uopšte pokrenut, pre podizanja optužnice, a posebno bez pravnosnažne presude suda u pogledu postojanja bilo kakve krivične odgovornosti našeg klijenta, mediji su Luku Lazukića već osudili i označili kao izvršioca krivičnog dela Nasilje u porodici, čime su mu grubo prekršili njegovo pravo na pretpostavku nevinosti.

Pored toga, mediji su našem klijentu ugrozili pravo na pravično suđenje u postupku za koji je zaprećena kazna zatvora, čime su otežali posao sudu da u atmosferi medijske histerije, nepristrasno utvrdi šta se zaista dogodilo. Podsećamo da su pokrenuti porodični postupci u kojim se odlučuje o pravima i interesima maloletnog deteta, koji su po zakonu zatvoreni za javnost i gde je zabranjeno iznositi informacije o slučaju. Izlišno je pominjati u kojoj meri su prava Luke Lazukića na čast i ugled, privatnost i porodični život pogažena.

Konačno, desetodnevnim kršenjem njegovih prava, pozivanjem na nasilje i tolerisanjem i prenošenjem govora mržnje od strane medija, Luki Lazukiću je ozbiljno ugrožena bezbednost.

Zbog toga je Luka Lazukić podneo krivične prijave protiv Nataše Lazukić zbog krivičnog dela Lažno prijavljivanje, protiv Dragoslava Bekvalca zbog krivičnog dela Nasilje u porodici i podneo policiji zahtev za određivanje zaštite. Naš klijent je takođe podneo tužbu za razvod braka kao i zahtev Centru za socijalni rad da mu omogući viđanje deteta. Konačno, Luka je pokrenuo i čitav niz postupaka protiv medija.

Luka Lazukić više neće davati izjave za medije već će sve što zna o spornom događaju reći isključivo sudu i drugim državnim organima kojima je povereno rešavanje ovog slučaja. Naš klijent će se služiti svim sredstvima koja mu na osnovu zakona stoje na raspolaganju da zaštiti svoja prava, kao i prava i interese svog maloletnog deteta, uključujući a ne ograničavajući se na pokretanje sudskih postupaka i podnošenje krivičnih i prekršajnih prijava protiv svih pravnih i fizičkih lica koji su u tom kršenju učestvovali.

Pozivamo medije da se u skladu sa zakonom i etičkim pravilima svoje struke uzdrže od daljeg iznošenja izjava kojima se poziva na nasilje, vređa pretpostavka nevinosti i krši pravo na pravično sudjenje, odnosno kojima se na drugi način krše prava Luke Lazukića i njegovog maloletnog deteta", stoji u saopštenju advokatskog tima Luke Lazukića.

Bonus video NE MARI ZA GUŽVU U SAOBRAĆAJU: Naša manekenka nasred Kalifornije zapevala Brenin novi hit!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.