PREDIVNI TRENUCI! Omiljeni bračni par u Srbiji otkriva kako proslavlja praznike: Kada je prvi put kuckao jaja, Kosta je bio oduševljen (VIDEO)
Uskrs im je omiljeni praznik, Foto: Filip Plavčić

uskrs im je omiljeni praznik

PREDIVNI TRENUCI! Omiljeni bračni par u Srbiji otkriva kako proslavlja praznike: Kada je prvi put kuckao jaja, Kosta je bio oduševljen (VIDEO)

Njih dvoje su omiljeni bračni par u Srbiji. Jovana gledaocima mami osmehe svakog jutra, dok Željko javnost usrećuje svojim pesmama

Objavljeno:

Zajedno otkrivaju kako slave Vaskrs, ko im mami osmehe i kako provode vreme kada su slobodni.

Željko: Porodično. Volim da taj provedemo dan zajedno, ručamo i uživamo. Poštujemo našu tradiciju, i radujemo se tim običajima. To je nešto što sam naučio odmalena, od mog oca, i vodim računa da i mi čuvamo Vaskrs kao dan koji je posvećen porodici.

Jovana: Kada je prvi put kuckao jaja, Kosta je bio oduševljen. Ove godine je zajedno sa mnom pravio plan kako ćemo ih bojiti. Volela bih da pamti naše rituale i za Božić i za Vaskrs jer su to i moje predivne uspomene iz detinjstva.

Ko je zadužen za farbanje jaja? Da li Kosta pomaže?

Jovana: Naravno, on je vrlo kreativan i voli da crta, boji, pravi razne figurice od plastelina i sad čekamo naš novi kreativni zadatak. Doduše rešio je da sva jaja pretvori u automobile i avione, pa će biti zabavno videti kako je to planirao. Kosta inače obožava da pobeđuje, ima izražen takmičarski duh, tako da ćemo morati da se spremimo na celodnevnu trku ko ima jače jaje.

Uvek složni i uvek zajedno
Uvek složni i uvek zajedno foto: Damir Dervišagić

Kako ste proslavljali Vaskrs kao deca?

Željko: Naš običaj je bio da majka ofarba stotine jaja, i to u lukovini, i mi bismo po ceo jurcali i kuckali ih. Pamtim da nas je uvek bilo puno u kući, pevali smo, radovali se. Vaskrs nas je povezivao i zato je to i dan-danas naš omiljeni praznik.

Jovana: S obzirom na to da sam ja jedinica, nas troje smo uživali na porodičnom ručku, zajedno.

Ko obično pobeđuje u kucanju jajima?

Željko: Dok nismo postali roditelji, pobeđivala je uvek Jovana. Ima oko da izabere neko malo jaje i sve nas razbije. Sad pomažemo Kosti da on pobedi i to ga beskrajno raduje.

Ovo je prvi Vaskrs koji ćete proslaviti sa bliznakinjama Anom i Srnom. U čemu će se razlikovati od prethodnih?

Jovana: Po tome što ćemo imati dve princeze više sa stolom, sa kojima ćemo podeliti radost. Protekle dve godine smo sa kumovima bojili jaja, mogu da vam kažem da sam sjajno savladala dekupaž, ali sam zbog Koste birala muške motive. Sad sam spremila divne detalje roze boje, bisere, mrežice, ako ništa drugo, onda makar da ih slikam sa Anom i Srnom.

Ko vam mami osmehe ovih dana?

Željko: Sa troje male dece, Minom, Jovanom, zar je potrebno dodavati nekog na spisak? Mislim da je to sasvim dovoljno za dan pun osmeha. Dođite jednom kod nas, pa će vam sve biti jasno. Ovih dana me raduju reakcije na novi singl koji ću izbaciti sledeće nedelje, i to očekujem sa nestrpljenjem.

Novi singl izlazi sledeće nedelje
Novi singl izlazi sledeće nedelje foto: Vladimir Sporčić

Jovana: Deca, naravno. Kosta je sada u fazi kada vrlo ozbiljno razgovara sa nama i to su tako slatka pitanja i zaključci da se stvarno od srca smejemo. S druge strane, Ana i Srna me rastope, toliko su slatke i vesele bebe, uživanje je kad smo skupa. Ovih dana sam se puno smejala i u programu, imamo toliko zanimljivih sagovornika, priloga, da me teraju da non-stop popravljam šminku.

Jovana, već nekoliko nedelja radiš Jutarnji program koji ima odlične rezultate.

Kako uspevaš da balansiraš između posla i porodice?

Jovana: Imam godine treninga. Navikla sam na takav ritam, da ujutro rano ustajem, odlazim na posao, a posle kad se vratim vodim brigu o porodici. Ne mislim da sam drugačija u odnosu na druge majke koje rade. Kod kuće sam obično oko 15 časova, što je još i dobro u odnosu na većinu zaposlenih mama, ali za razliku od njih, ja već nešto posle pet ujutro idem na posao. Međutim, popodne i veče je rezervisano za decu, porodicu, supruga i to vreme koje imamo na raspolaganju trudimo se da provedemo što kvalitetnije. Trudim se da budem što posvećenija deci, radim dosta s njima. To mi prija. Imam beskrajnu pomoć moje majke, jer nije lako uvek izaći na kraj sa svim obavezama. Sada kada se prolepša vreme, trudim se da čim dođem kući izađem sa decom napolje. Kosti je trenutno najzanimljiviji zoološki vrt, pa smo svaki dan tamo i učimo životinjski svet. Ako me pitate da li je lakše biti dva sata u studiju ili u terarijumu, ne znam šta bih vam rekla.

Željko, kako provodiš jutra sa decom dok je Jovana na poslu?

Željko: Kosta je već dovoljno veliki i vrlo samostalan. On voli da ustane rano, da gleda mamu i doručkuje sa mnom. Imamo naše rituale, obožava da svira i da proverava da li je tačan u tonovima. To je trenutno broj jedan zabava. Bliznakinje uglavnom spavaju ujutro, bude se negde oko osam sati, nekad i kasnije. Ako je lepo vreme, prošetamo se po kraju i uživamo- kaže muzičar.

Iako Kosta ima samo četiri godine, čini se da će krenuti upravo očevim stopama jer je mali, a već pokazuje ogroman talenat što je i same roditelje ostavilo bez teksta.

Omiljena voditeljka
Omiljena voditeljka foto: Zorana Jevtić

Željko je izjavio da bliznakinje liče na Jovanu. Da li se nešto promenilo sada kada su malo porasle?

Željko: Jedna liči na Jovanu, a druga na mene. Kako rastu, to je sve izraženije. Kako po izgledu, tako i po karakteru. Ana je isti Kosta, ona kada ga vidi potpuno poludi od sreće. Voleo bih da su obe skroz na Jovanu, ali ne žalim se ni ovako.

Jovana: Menjaju se i svakog dana otkrivaju neke nove stvari. Iako su bliznakinje, različite su, Ana je živahnija, okretnija. Srna je mirna i nasmejana po ceo dan. Obožavamo da ih posmatramo kada se igraju s Kostom. On je pažljiv, a one sad umeju malo i da ga ogrebu ili čupnu što on sve prima s osmehom.

Kako izgledaju vaša porodična okupljanja i ko je najglasniji?

Jovana: Mi smo umereno glasni, nismo porodica zbog koje se ori cela ulica. Kada se okupimo, radujemo se svi podjednako, a Kosta rekla bih najviše. On sedne za klavir i u stanju je satima da peva i ponavlja tonove.

April je u porodici Joksimović rezervisan za slavlja. Ide Kostin, Željkov, Jovanin rođendan. Kako ćete proslaviti sve rođendane i šta će te pokloniti jedni drugima?

Jovana: Poklonićemo zajedničko vreme jer nam ono trenutno jedino nedostaje. Kosta će dobiti bicikl jer je to poželeo i raduje se da ovog proleća nauči da ga vozi. Željko će svoj rođendan dočekati na koncertu u „Spaladijum areni” i ja ću naravno biti sa njim.

Kakvi su vam planovi u narednom periodu? Planirate li neko porodično putovanje?

Željko: Spremam se za veliki koncert u splitskoj dvorani „Spaladijum” na moj rođendan, 20. aprila. Vrlo sam uzbuđen zbog toga, koncert smo gotovo rasprodali i jedva čekam da se sretnem sa publikom. Ono što me posebno raduje je to što izbacujem novi singl „Ponelo me je”, za koji je muziku i tekst uradila Aleksandra Milutinović. To će biti toliki hit, uveren sam, jer ko god da je čuo pesmu oduševljen je. To je samo uvertira u seriju velikih nastupa koji me čekaju u prvoj polovini ove godine, a najveći će svakako da bude onaj na Tašmajdanu u junu, gde ću obeležiti jubilarni 1000. koncert u karijeri. Biće to pravi spektakl, i ceo tim radi na tome da publici priredimo nešto što će se pamtiti.

Jovana: Skoro smo bili na moru, pa na skijanju, gde smo se zaista odmorili i uživali. Sada smo maksimalno posvećeni poslovnim obavezama, a slobodno vreme koristimo da budemo s decom. Imamo u Beogradu sve što nam je potrebno.

Bonus video

ANA SEVIĆ DOVELA DEČKA DA MU DARKO PEVA: Onda je Lazić bivšoj 2 puta otpevao OVU PESMU

(Espreso.co.rs/ Izvor: Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.