OVAJ GLUMAC JE BRAT LAZARA RISTOVSKOG! Pojavljuje se u njegovim filmovima, a čak malo i liče! (FOTO)
Lazar Ristovski, Foto: Zorana Jevtić

braća glumci

OVAJ GLUMAC JE BRAT LAZARA RISTOVSKOG! Pojavljuje se u njegovim filmovima, a čak malo i liče! (FOTO)

Igrao je u filmovima "Dnevnik mašinovođe", "San zimske noći", "Belo odelo"

Objavljeno: 10:55h

Lazar Ristovski rođen je u Ravnom Selu pred Vrbasa. Nakon završene Učiteljske škole, diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Karijeru koju je započeo 1975. godine, ispunilo je čak četiri hiljade predstava, više od 40 filmova i TV serija. Od naslova u kojima smo ga gledali treba pomenuti "Urnebesnu tragediju", "Malu", "Belo doelo", "Dnevnik mašinovođe""; Podzemlje", "Bure baruta".

Lazar se oprobao i kao reditelj i producent, a rezultati ta njegova dva dodatna umeća jesu filmovi "Belo odelo" i "Beli lavovi".

Osvojio je najvažnija glumačka priznanja na ovim prostorima, poput Zlaten arene u Puli, Cara Konstantina na Filmskim susretima u Nišu, Zlatne mimoze, Zlatnog ćurana.

Ristovski je godinama veran glumi, baš kao i suprugi Danici Ristovski, pozorišnoj i filmskoj glumici koju ste gledali u "Vrućem vetru", u "Pozorištu u kući", u "Čizmašima".

Dvoje glumaca bili su jedno drugom velika podrška u borbi sa svim profesionalnim izazovima, kao i onim životnim. Imaju dvojicu sinova Jovana i Petra, koji se bavi režijom i koji je u braku sa glumicom Teodorom Ristovski.

Porodica Ristovski kao što vidite, može da se pohvali brojnim glumačkim imenima. Ljubav prema glumačkoj profesiji prenosi se kod njih sa generacije na generaciju.

Neizbežno je onda bilo da i mlađi brat Lazara Ristovskog postane glumac.

Igrao je u filmovima "Dnevnik mašinovođe", "San zimske noći", "Belo odelo". Bavi se i režijom, a član je glumačkog ansambla Narodnog pozorišta u Subotici.

Fizički veoma podseća na Lazara od kog je mlađi četiri godine.

Jovan Ristovski
Jovan Ristovski foto: Printscreen

Bonus video

Espreso intervju: Kety the Cook

(Espreso.co.rs/ Izvor: novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.