Nakon mere upozorenja MITROVIĆ ODGOVORIO REM-U:  Od danas nećemo prikazivati VIBRATORE!
Vlasnik Tv Pink, Željko Mitrović, Foto: Zorana Jevtić

SAOPŠTENJE

Nakon mere upozorenja MITROVIĆ ODGOVORIO REM-U: Od danas nećemo prikazivati VIBRATORE!

“I pored toga što sam javno rekao da neću reagovati, odlučio sam da se sa regulatorom za elektronske medije ipak malo javno raspravim oko odluke kojom je televiziju Pink kaznila najstrožom merom"

Objavljeno:

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović oglasio se nakon što je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) tom emiteru izreklo meru javnog upozorenja.

Saopštenje Željka Mitrovića prenosimo u celini:

“I pored toga što sam javno rekao da neću reagovati, odlučio sam da se sa regulatorom za elektronske medije ipak malo javno raspravim oko odluke kojom je televiziju Pink kaznila najstrožom merom - merom javnog upozorenja - i pored toga što je na raspolaganju imala bar nekoliko blažih mera. Pri tom je mera doneta po hitnom postupku, kao i one za vreme izbora kada nas je cenjena Olja Zekić budila noću kako bi zabranjivali i "odbranjivali" pojedine političke spotove. Ovakve mere se donose po hitnom postupku i bez pismenog izjašnjavanja emitera samo u slučajevima kada se narušava ustavni poredak. Kako ovo nije bio slučaj narušavanja ustavnog poretka ostaje dilema koji smo Oljin poredak narušili. Kako je ova odluka pripremljena u kafani Tikas, a ne u kancelarijama ove cenjene institucije, nije baš skroz jasno da li je autorka ove odluke, Olivera Zekić, htela da nas pohvali u izbornom procesu, a kazni za nenamernu gresku voditelja Sarape u jutarnjem program, ili je baš tog dana dobila neku novu ‘šanel’ torbicu od nekog neljubnika Pinka, pa je osetila potrebu da regulator u sveopštoj medijskoj idili isuče sablju i kaže: ‘Ne može vibrator na televiziju’. Ja se lično slažem, nije bilo ni vreme ni mesto, da Sarapa u jutarnjem programu ugosti Branku Blek Rouz i njena pomagala, ali zašto je Olja reagovala baš na vibrator, kad je recimo mogla da primeti da pojedini emiteri emitiju sa dozvolama čiji su nosioci kompanije, koje više ne postoje, i svi se prave ludi, i oni u regulatoru i oni van njega ili recimo zašto samo Pink uredno plaća svoje obaveze prema REM-u. Što se mene tiče, mi već uveliko razmišljamo da se sa regulatorom uskoro pozdravimo i raziđemo, jer dozvola koju REM izdaje važi za samo 15 odsto domaćinstava u Srbiji i to ona, koja nemaju kabl, pa neka onda draga Olja sprovodi svoj red u brdsko-planinskim predelima, krajnje principijelno, neselektivno i nadasve pravedno. U međuvremenu, mi Olji dragoj obećavamo da vibratore od danas nećemo prikazivati čak ni greškom voditelja, a ja ću lično na ulazu u Pink istaći natpis šta sve draga Olja neće na televiziji! Željko Mitrović”

BONUS VIDEO: Branko Ružić, Espreso intervju nedelje

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.