ŽIKA NA PINK ODLAZI BEZ ŠARENICE? Bujošević tvrdi da je to proizvod RTS-a!
Nikolić sa Željkom Mitorvićem, Foto: News1

transfer koji je iznenadio javnost

ŽIKA NA PINK ODLAZI BEZ ŠARENICE? Bujošević tvrdi da je to proizvod RTS-a!

Emisiju je osmislio Aleksandar Tijanić, ona je proizvod RTS, tako da je sasvim sigurno da Žika ne može da je prenese na drugu televiziju. - rekao je Bujošević.

Objavljeno:

Živorad Žika Nikolić, voditelj popularne emisije Radio-televizije Srbije "Žikina šarenica" prešao je na Tv Pink.

Posle kraćih pregovora, poznato TV lice sastalo se juče po podne s vlasnikom "ružičaste televizije" Željkom Mitrovićem, kada su potpisali ugovor. Prema njihovom dogovoru, emisija "Žikina šarenica" počeće da se prikazuje 3. marta u 8.00 na Pinku, subotom i nedeljom, u trajanju od tri sata.

- Brzo sam se dogovorio sa Mitrovićem. Za pripremu emisije imamo još vremena. Doterivaćemo je kako bismo gledaocima ponudili najbolje što umemo - otkriva Nikolić, dodajući da je emisija "Žikina šarenica" njegov brend i da će se pod tim imenom emitovati na Pinku.

- Format se neće razlikovati, prelazim na Pink s kompletnim konceptom. Malo ćemo promeniti scenografiju, a što se sadržaja tiče - sve će ostati isto. Drago mi je da sam naišao na mlade ljude orne za posao, jer ovakva emisija zahteva timski rad. Očekujem da će emisija biti bolja nego što je bila.

Dragan Bujošević, direktor RTS-a, za "Novosti" je izjavio drugačije, i rekao je da je o tome razgovarao sa Žikom.

- Poručio sam mu da razmisli još jednom. Mada ne vidim ništa loše u tome što je odlučio, smatram da je trebalo ranije da nam najavi. Mislim da ćemo nastaviti emitovanje "Šarenice", to je naš, a ne Žikin format. Emisiju je osmislio Aleksandar Tijanić, ona je proizvod RTS, tako da je sasvim sigurno da Žika ne može da je prenese na drugu televiziju. Može samo on da ode. Izvorni naziv emisije je "Šarenica", a Žikino ime je dodato pre nekoliko godina. Ne znam kako je to urađeno, ali to ime nije njegovo, kao ni koncept emisije. On je pre godinu otišao u penziju, posle čega sam mu ponudio da nastavi da vodi emisiju. I za to je dobijao autorski honorar - rekao je Bujošević.

Na pitanje da li strepi da će ga bivši poslodavci tužiti ukoliko se ispostavi da polažu autorska prava na "Šarenicu", Žika za "Novosti" kaže:

- "Šarenicu" imate na svakoj televiziji, nisam izmislio toplu vodu. Naziv "Žikina šarenica" zaštitio sam još 2013. godine, uz pristanak pokojnog Aleksandra Tijanića, koji me je, između ostalog, naučio kako da štitim svoja prava. Pink je ozbiljna kompanija, imaju tim advokata koji je sigurno dobro izanalizirao autorska prava, ne bi se šalili s takvim stvarima.

Mada se spekuliše da će "Šarenicu" preuzeti voditelj Milan Popović, koji trenutno vodi emisiju "60 najlepših narodnih pesama", sa RTS kažu da još nisu doneli odluku ko će naslediti Žiku Nikolića. U programskoj šemi javnog servisa za sledeću subotu i nedelju i dalje stoji emisija "Žikina šarenica", a na pitanje hoće li ona biti emitovana sa Nikolićem - iz njihove pi-ar službe poručuju da će o tome odlučiti narednih dana.

- Koliko znam, vodiću "Žikinu šarenicu" još sledećeg vikenda na RTS, a onda ću zvanično preći na Pink. Budući da su 4. marta beogradski izbori, a ja sam na izbornoj listi, moja je želja da 10. marta počnemo emitovanje emisije. O tome ćemo još razgovarati - kaže Žika, kome ugovor sa RTS ističe 28. februara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.