TURBULENTAN ŽIVOT SAŠE POPOVIĆA: Odrastao je u svešteničkoj porodici, '90-ih je u Dafiment banci izgubio sve, a onda se '98. lansirao u zvezde! (FOTO)
Na njemu se obistinila najgora jevrejska kletva, Foto: Dragan Kadić

svi usponi i padovi vlasnika granda

TURBULENTAN ŽIVOT SAŠE POPOVIĆA: Odrastao je u svešteničkoj porodici, '90-ih je u Dafiment banci izgubio sve, a onda se '98. lansirao u zvezde! (FOTO)

Razvojni put Saše Popovića bio je trnovit, a muzika je oduvek bila jedini centar njegovog interesovanja i izvor finansija

Objavljeno: 10.02.2018. 13:54h
  • 44

Saša Popović je 1976. godine osnovao šoumenski bend "Lira šou" koji je izvodio narodnu muziku. Kada je Lepa Brena postala pevačica u ovom bendu, oni su 1982. godine promenili ime u "Slatki greh".

Žarili su velikom Jugom, ali od 1994. bend je prestao da postoji u originalnom sastavu. Naime, poslednji nastup "Slatkog greha" bio je 1994. godine na Breninom koncertu na Tašmajdanu. Posle toga su se povukli sa javne scene, ali su pojedini članovi nastavili da se bave muzikom.

Posle raspada "Slatkog greha", Saša je sa svojim menadžerom Rakom Đokićem počeo da se bavi diskografijom u produkciji ZAM za koje su snimali mnogi poznati folk pevači. Nakon smrti Rake Đokića, suvlasnik ZAM-a postao je njegov brat sa kojim su se Lepa Brena i Saša ubrzo razišli.

Saša danas poseduje muzičku imperiju
Saša danas poseduje muzičku imperiju foto: Dragan Kadić

Njih dvoje su 1998. godine osnovali "Grand" produkciju.

- Od trenutka kada sam napustio Pravni fakultet na trećoj godini i u potpunosti se predao muzici, nikada nisam razmišljao da napustim ovaj posao. Bilo je teških situacija, ali moj moto u životu glasi: "Čovek treba da radi posao koji voli i sa ljudima koje voli" - rekao je ranije Popović.

Emisija "Grand šou" prvi put je emitovana 3. decembra 1998. godine i ovaj datum se smatra rođendanom ove izdavačke kuće.

Prvi album za "Grand" izdao je pevač Mile Kitić. "Grand" već dvadeset godina važi za jednu od najjačih diskografskih kuća na celom Balkanu, a "Grandovo" muzičko takmičenje "Zvezde Granda", koje su počele sa emitovanjem 2003. godine, je ubedljivo najgledaniji i najuspešniji ovakav televizijski format.

Popović je danas ostvaren čovek u svakom pogledu
Popović je danas ostvaren čovek u svakom pogledu foto: Dragan Kadić

Popović je jednom prilikom izjavio da je celokupnu životnu ušteđevinu, koju je stekao baveći se muzikom, izgubio davanjem na štednju u Dafiment banku (koja je jedna od simbola ekonomskog sunovrata Srbije devedesetih) i da ga je to iskustvo naučilo kako da se bavi biznisom i pametno vodi svoju produkcijsku kuću.

- Odrastao sam u jednoj dobroj, normalnoj i zdravoj svešteničkoj porodici i od malih nogu imao sam sve što sam poželeo. Tokom zlatnih godina Lepe Brene i "Slatkog greha" odlično smo zarađivali, ali pare koje sam uštedeo uložio sam u banku pokojne Dafine Milanović i kao većina štediša - ostao bez svog kapitala. U mom slučaju, čuvena izreka mogla bi da glasi: "Imati, pa nemati, pa opet imati" jer sam sa Brenom i Bobom Živojinovićem nekoliko godina nakon toga osnovao "Grand produkciju"- ispričao je u jednom intervjuu Saša Popović.

Bonus video:

NA SILNE OPERACIJE POTROŠILA 100.000 FUNTI: Htela je da bude SAVRŠENA, a danas plače jer NEMA KOSTI u nosu i ne oseća miris

(Espreso.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media