Protiv sam da gejevi usvajaju decu, gde je onda ljudsko pravo tog deteta? Lukas opet vređao LGBT populaciju!
Lukas je u emisiji psovao i urlao na sav glas, Foto: Dragan Kadić

optužen za govor mržnje

Protiv sam da gejevi usvajaju decu, gde je onda ljudsko pravo tog deteta? Lukas opet vređao LGBT populaciju!

Ništa tu nije bilo skandalozno, jeste bilo onako malo oštrije. Bio je ceo žiri Zvezda Granda, pa sam bio malo žešći, pojasnio je Lukas

Objavljeno:

Udruženje "Da se zna" podnelo je pritužbu poverenici za zaštitu ravnopravnosti protiv pevača Ace Lukasa zbog, kako su naveli, govora mržnje i brojnih uvreda na račun LGBT zajednice koje je folk pevač nedavno izneo u emisiji Ćirilica.

- Nemaju ugroženo nijedno ljudsko pravo ovde, kad traže posao niko ga ne pita da li je homoseksusalac. Kad ideš da nešto uzmeš, da nešto kupiš, da kupiš kuću, niko te ne pita da li si peder i ne kaže da ne možeš da kupiš kuću. Prema tome, šta je ugroženo kod njih - pitao se pevač i dodao:

- Imao sam priliku u Cirihu da gledam paradu, kada idu goli, to su dede od 70-80 godina u tangama... Imitiraju i aludiraju na seks na ulici. Uopšte nije važno šta su, apsolutno sam protiv toga. Najbolje sad da idemo svi na ulicu. Ja sam to video, grozno je. Meni je to odvratno, ne zato što su homoseksualci, nego da je bilo ko - meni je odvratno. Ako treba neko da me tuži zbog mog mišljenja, onda gde su moja ljudska prava? - objasnio je Lukas, koji je sada pojasnio svoje tvrdnje i osvrnuo se na optužbe koje mu svakodnevno pristižu.

Deo javnosti ga je žestoko iskritikovao zbog njegovih stavova
Deo javnosti ga je žestoko iskritikovao zbog njegovih stavova foto: Printscreen

- Ništa tu nije bilo skandalozno, jeste bilo onako malo oštrije. Bio je ceo žiri Zvezda Granda, inače smo tako navikli, pa sam bio malo žešći - rekao je folker u emisiji "Novi dan".

Lukas je istakao kako je još na početku emisije tražio da se ne pokreću neke eksplicitne teme, ali do njih je ipak došlo. I dalje ostaje pri onome što je tada rekao, uprkos najavljenoj tužbi Poverenice za zaštitu ljudskih prava zbog govora mržnje.

- Ako me tuže, evo, obećavam da ni advokata neću uzeti, samo ću doneti snimak iz emisije i pustiti u moju odbranu. Pre su moja prava ugrožena zato što ne mogu da kažem ono što mislim. Zaista ne mrzim nikoga. Više prijatelja homoseksualaca imam ja od svih njih zajedno. Moji prijatelji moje stavove znaju - rekao je Lukas.

- Ja sam protiv toga da usvajaju decu. Gde je onda ljudsko pravo tog deteta? Zna se šta je porodica, mama i tata. To je jedina stvar iza koje kategorično stojim i to mi je van svake pameti. Nisam nikog vređao stvarno, možda sam bio malo oštriji, takav je moj način govora - zaključio je.

Bonus video:

ŠOKANTAN SNIMAK: Darko Lazić uhvaćen kako šmrče!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.