Snežana Đurišić bila je 1. pratilja mis Jugoslavije! Kad smo videli kako je tad izgledala FRAPIRALI SMO SE! Ovako ona pamti TAKMIČENJE! (FOTO)
Foto: Dragana Udovičić

neviđena lepotica

Snežana Đurišić bila je 1. pratilja mis Jugoslavije! Kad smo videli kako je tad izgledala FRAPIRALI SMO SE! Ovako ona pamti TAKMIČENJE! (FOTO)

Snežana se na nagovor roditelja prijavila na takmičenje za mis Jugoslavije, gde je predstavljala Crnu Goru

Objavljeno:

Snežana Đurišić osvojila je titulu prve pratilje na izboru za mis Jugoslavije kada je imala 17 godina, a na takmičenje se prijavila na nagovor roditelja!

Otkad se pojavila na estradnoj sceni, pevačica važi za jedan od najboljih vokala, za šta je dobijala brojna priznanja, ali to nije jedini poziv u kom je bila uspešna. Malo je onih koji znaju da se Đurišićka na početku muzičke karijere oprobala u manekenstvu, tačnije na izboru za mis Jugoslavije 1977. godine, gde je osvojila drugo mesto.

U to vreme, iza sebe je već imala nekoliko ploča, nastupala je širom zemlje i inostranstva, proglašavana za čudo od deteta, ali status zvezde u usponu nikako joj nije bio protekcija kada se pojavila na državnom takmičenju za mis, već se isključivo cenila njena lepota.

foto: Damir Dervišagić

Snežana je podelila svoja iskustva od pre 40 godina, kada joj je za dlaku izmakla titula najlepše.

- S obzirom na to da sam tada imala samo 17 godina i da sam bila član „Beogradske estrade“, dogovor o mom učešću je bio između mojih roditelja i tadašnjeg direktora Radeta Mumina. Izabrana sam da predstavljam Crnu Goru, a sam izbor je održavan u Umagu. Moram da priznam da me tada to uopšte nije zanimalo i nije bila moja sfera interesovanja, jer je moja ljubav bila muzika. Uprkos tome, sve je ispalo izuzetno lepo i prijatno, zanimljivo iskustvo za koje sam bogatija. Ono što će mi ostati u lepom sećanju jeste upoznavanje i druženje s ostalim učesnicama, a posebno laskava titula prve pratilje koju sam tad ponela - ispričala je Đurišićka.

foto: Kurir/ Privatna arhiva

Snežanin talenat za muziku primetili su njeni nastavnici još u osnovnoj školi. Učestvovala je na brojnim takmičenjima i festivalima zahvaljujući čemu je sa samo 11 godina dobila pravo da snimi ploču. Pesme „Mami i tati“ i „Baki i deki“ bile su prve dve koje je Đurišićka snimila, a LP album kojim je skrenula veliku pažnju na sebe objavila je 1979, kada je imala 20 godina.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.