ZBOG DRUŽENJA I SARADNJE SA SAŠOM MIRKOVIĆEM: Protiv Ace Lukasa podneta krivična prijava, a to nije SVE!
Foto: Nebojša Mandić

neslavna saradnja

ZBOG DRUŽENJA I SARADNJE SA SAŠOM MIRKOVIĆEM: Protiv Ace Lukasa podneta krivična prijava, a to nije SVE!

Pevač je navodno umešan u malverzacije

Objavljeno:

Protiv folk pevača Ace Lukasa podneta je krivična prijava zbog navodne umešanosti u malverzacije koje je sprovodio bivši predsednik SO Zaječar Saša Mirković.

Protiv folk pevača Ace Lukasa i bivšeg generalnog sekretara FK "Timok" Dragana Paunovića, podneta je krivična prijava zbog sumnje da su zajedno sa Sašom Mirkovićem oštetili FK „Timok“ za nekoliko miliona dinara.

Lukas i Paunović se sumnjiče da su u periodu od avgusta 2013. do februara 2015. godine, a u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi za „Timočka TV i radio“ AD, iskoristili svoj položaj u FK „Timok“ i zaključili štetan ugovor po klub.

foto: Nebojša Mandić

Prema saznanju, oni su navodno u julu 2013. godine zaključili sa "Timočkom televizijom i radio" AD Zaječar Ugovor o poslovnoj saradnji, na osnovu koga je u navedenom periodu FK „Timok“ sukcesivno uplatio novčana sredstva u ukupnom iznosu od 20.944.000 dinara u korist „Timočka TV i radio“ AD Zaječar, na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja.

Deo tog novca, u iznosu od 1.872.000 dinara, sa računa ove televizijske kuće odmah je prebačen na račun privrednog društva „Beoton R“ iz Bora čiji je faktički vlasnik Saša Mirković, iako nije uobičajena praksa da klub plaća televizijskoj kući da vrši TV prenose svojih utakmica, te su na taj način, za navedeni iznos oštetili FK „Timok“, a „Timočkoj TV i radio“ AD i „Beoton R“, Bor pribavili imovinsku korist.

Podsetimo, estradni menadžer i bivši predsednik SO Zaječar Saša Mirković priveden je rano jutros zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio budžet grada Zaječara u iznosu od skoro 14 miliona dinara.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.