NJENO IME AMERI NE UMEJU DA IZGOVORE! Ova mlada glumica niže uspehe i osvaja svet, a malo ko zna da je ČISTOKRVNA SRPKINJA! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/danicacurcic

naše gore list

NJENO IME AMERI NE UMEJU DA IZGOVORE! Ova mlada glumica niže uspehe i osvaja svet, a malo ko zna da je ČISTOKRVNA SRPKINJA! (FOTO)

Glumicu je rat sprečio da se sa porodicom vrati u zemlju

Objavljeno:

Kada se njeno karakteristično srpsko ime i prezime nađe na najavnim špicama serija i filmova, mnogi stranci ili oni koji se služe engleskim jezikom ne mogu ni da ga pročitaju. No, Danica Ćurčić je uspela da postane jedna od cenjenijih glumica.

Rođena je 27. avgusta 1985. godine u Beogradu. I otac i majka su joj Srbi. Međutim, već posle jedne godine života u našoj prestonici, zbog posla njenog oca, morala je da se preseli u Dansku i tamo izgradi svoj život.

- Onda je počeo rat u Jugoslaviji i stalno su odlagali datum povratka kući. Tamo mi se rodio brat. Na kraju su otvorili turističku agenciju i odlučili da ostanu - izjavila je Danica jednom prilikom.

A post shared by Danica Curcic (@danicacurcic) on

Uspomene na Srbiju i našu kulturu priznaje da nikada nisu izbledele iako je život provela na relaciji Danska- Amerika. Srpski vrlo dobro razume iako ga slabije govori.

- U Danskoj se ponekad osetim kao prava Srpkinja, a ovde kao Dankinja. Mnogi me pitaju kako balkanski koreni utiču na moju glumu. Ne umem da im odgovorim. Sve je to pomešano i teško je razlučiti, ali to me i čini ovakvom kakva sam - objašnjava ona.

Najnovija uloga ove mlade dame je u "Netflixovoj" seriji "The Mist" u kojoj je jedna od glavnih protagonistkinja.

Njen angažman na polju glume počeo je malo kasnije nego što je to slučaj sa drugim glumicama.

A post shared by Danica Curcic (@danicacurcic) on

- Upisala sam školu za film i medije jer sam prvo htela da radim dokumentarce. Onda sam, sa 18, otišla u Kaliforniju, kod svog tadašnjeg dečka, moje velike prve ljubavi, koji je živeo preko puta škole za fizičku glumu i rekla, "Hoću ovo da probam". U toj školi su mi se potpuno otvorile oči za glumu i tu sam ostala godinu dana. Vratila sam se u Kopenhagen da probam da upišem glumu u Nacionalnoj školi za dramske umetnosti, jer mi je to oduvek bio san - ističe Ćurčićeva.

Do sada je osvojila nagradu nacionalnog Udruženja filmskih kritičara, bila je nominovana ove godine za danskog Oskara, a 2014. na Berlinskom filmskom festivalu proglašena je za jednu od deset "mladih zvezda" evropskog filma, zajedno sa našim Nikolom Rakočevićem. Ove godine je stiglo i još jedna nominacija i to za najbolju glavnu žensku ulogu Robert nagrada.

A post shared by Danica Curcic (@danicacurcic) on

(espreso.co.rs/ Izvor: Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.