GOCA BOŽINOVSKA OTVORILA DUŠU: Želim da provedem s njom poslednje dane i da je ispratim u SUZAMA!
Foto: Dragana Udovičić

tuga u porodici

GOCA BOŽINOVSKA OTVORILA DUŠU: Želim da provedem s njom poslednje dane i da je ispratim u SUZAMA!

Otkazala sam sve nastupe. Hoću da provedem s njom poslednje dane. Želim da je ispratim kao čovek, u suzama kaže Božinovska

Objavljeno: 29.08.2017. 10:49h
  • 35


Goca Božinovska spremna je da svoju majku Radmilu, koja boluje od demencije, isprati na večni počinak.

Ona već mesecima danonoćno bdi nad mamom, pokušavajući da joj bar donekle olakša izuzetno bolne dane. Zbog situacije u kojoj se našla, Goca je bila primorana da otkaže sve nastupe, pa već izvesno vreme i ne peva.

- Teško mi je! Šta ću ja, kuku meni! Majka mi je veoma loše, situacija se ne menja. Žena više nikog živog ne prepoznaje. Sve nastupe sam otkazala zbog nje. Neću da radim. Ako nisam u životu radila i zaradila, onda stvarno ne znam. Želim s njom da provodim vreme i njene poslednje dane. Uz nju sam 24 sata, ne želim da je stavim u dom. Sestri i meni je u amanet ostavila da budemo proklete ako je ikada ostavimo u domu. Ja to poštujem - sa suzama priča Božinovska i nastavlja:

foto: Dragan Kadić

- Vezana je za nas, borila se jadna da nam ni od čega stvori da nam bude lepo. Menjam joj pelene, kupam je, hranim, zabavljam. Nije lako, ali nije mi na teretu. Sestra i ja se smenjujemo u čuvanju, pa čak i kad je njen termin, ne odvajam se od majke. Hoću da je ispratim kao čovek. Svesna sam i spremna da umire, ja to ne mogu promeniti - kaže Goca i naglašava da joj nijednog trenutka nije palo na pamet da olakša sebi i unajmi ženu da brine o njenoj majci.

- Dok je bila mlada, sve mi je pomagala. I decu mi je čuvala kad sam ja putovala i radila. Mogu i ja sad nju. Ne želim niko drugi da je čuva. Imam ženu koja mi povremeno pomaže oko kuće, ali ko god joj se približi, ona ga tera iz sobe - rekla je Goca.

foto: Printscreen

Tuga zbog bolesti je Nije prepoznala
ZA UNUKU JECU JE PITALA: „KO JE OVA DEVOJKA“

Goca Božinovska kaže da njena majka Radmila nije prepoznala njenu ćerku Jelenu Vučković, koja joj je od rođenja bila centar sveta.


- Uopšte nije u toku, ni ko sam, kako se zovem, koliko imam dece. Ponekad povrati svest, ali nakratko. Jelenu, koju voli najviše na svetu, nije prepoznala. Jeca joj kaže: „Bako“, a mama pita: „Ko je ova devojka?“ Posle se malo povrati i upita „Da li ona peva, ko je rodio nju?“ Strašno! Jelena se mnogo potresla - rekla je folkerka.

Vučkovićeva je inače bila veoma vezana za baku. Dok su joj roditelji zbog posla bili odsutni od kuće, ona je živela s njom i maltene je volela više nego majku.

(Espreso.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media