OVO JE BILO BAŠ ŽUSTRO! HASAN DUDIĆ BRUTALNO O MLAĐIM KOLEGAMA: Pevač POBESNEO kao RIS, evo šta ZAMERA
Hasan Dudić, Foto: Ana Paunković

oštar!

OVO JE BILO BAŠ ŽUSTRO! HASAN DUDIĆ BRUTALNO O MLAĐIM KOLEGAMA: Pevač POBESNEO kao RIS, evo šta ZAMERA

Hasan Dudić kritikovao mlađe kolege, a evo šta im najviše zamera

Objavljeno:

Kompozitor i pevač Hasan Dudić gostovao je u emisiji Puls Srbije.

Pričao je o svojim počecima i o tome da li i gde danas nastupa:

- Najlakše je pevati, nego samo treba videti gde i kome u ovo vreme sada. Znate da su ranije Beograd i Šabac cela Srbija, svako najmanja selo imalo je kafanu sa muzikom. Sad nema toga. U Beogradu ne znam gde ima muzika. Pa, ja se sećam mnogo lepih vremena. Ja sam bio pevač koji je pevao od Vardara pa do Triglava u celoj staroj Jugoslaviji. Tako da se rado sećam svih tih lepih događaja Nema kafane u Beogradu gde nisam pevao.

1 / 2 Foto: Kurir TV

Pesimista je kada je reč o budućnost narodne muzike:

- Pa, kako je krenulo, nema nade. Ja se ne predajem se nikad, ali ovo je postalo strašno. Nekada su bile diskografske kuće, produkcije ploča i nosača zvuka. Dosta je kolega otišlo. Vida Pavlović, Šaban, Sinan, ti pevači koji su stvarno bili fantastični. Bolja ekipa je sada gore nego dole. Svi naši najbolji pevači su i muzičari su otišli. Na žalost, nema ih više.

04:12

KAKO JE KRENULO ZA NARODNU MUZIKU NEMA NADE! Hasan Dudić kritikovao mlađe kolege, evo šta im NAJVIŠE zamera: TO JE STRAŠNO!

Smatra da staru ekipu narodnih pevača teško da će iko naslediti:

- Ima momaka koji fino pevaju, ali nemaju škole naše, muzičke, potkovane. Naučiš iz knjige da plivaš i uđeš u bazen i udaviš se. Na primer, gledate na ovim našim nekim emisijama, dođe mladi pevač i uzme slobodu da sve peva. Uzme Šabanovu pesmu da peva "Dva galeba bela" i udavi se. I uzme i čita iz telefona tekst. Niti dikcijski, niti pravilno tekst izgovaran, melodijski zaluta. Jedan meni drag pevač, dečko kojeg sam ja voleo bio je u Zvezdama Granda i uzeo da peva na primer pesmu od pokojenog Buce Jovanovića, mog učitelja i Šabanovog i legendu najveću narodne muzike. Totalno je unakazio pesmu. imam JA jednu divnu uzrečicu: prevežbano!

Bonus video:

04:00

POHAPSIO BIH SVE ŠTO SNIMAJU KAVERE, BEOGRAD JE POSTAO GLUV! Hasan Dudić otkrio: Nudili su mi samo 500 evra za pesmu

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.