OCU SERGEJA ĆERKOVIĆA DIVILA SE CELA BIVŠA JUGA! BIO JE NAJUSPEŠNIJI CRNOGORAC: Čovek vredan SVAKE POHVALE
Sergej Ćetković, Foto: Filip Plavčić

interesantno

OCU SERGEJA ĆERKOVIĆA DIVILA SE CELA BIVŠA JUGA! BIO JE NAJUSPEŠNIJI CRNOGORAC: Čovek vredan SVAKE POHVALE

Otac Sergeja Ćetkovića je poznati sportista, njegove fotografije su pred vama

Objavljeno:

Niz godina Sergej Ćetković je na samom vrhu estrade. Sve što je postigao duguje isključivo talentu, dobrim pesmama, ali i bezuslovnoj podršci roditelja i braće Igrora i Srđana.

Iako se trudi da privatnost sačuva od radoznalih pogleda, poneka informacija ugleda svetlost dana, a ovog puta otkrivamo vam koji poznati sportista je otac Sergeja Ćetkovića.

Naime, otac Sergeja Ćetkovića, Slobodan, bio je poznati automobilista i reli vozač koji je u svet auto-trka ušao krajem šezdesetih godina.

1 / 3 Foto: Ahel/ATAImages

Prestižnu nagradu za prvo mesto u generalnom plasmanu, prvi u klasi i prvi među inostranim takmičarima, ujedno mu je bila i najznačajnija u karijeri. Bio je šampion Jugoslavije i osvajač Kupa Jadrana.

Smatrali su ga legendom automobilizma, a za samo tri godine koliko je učestvovao u trkama, osvojio je čak 33 pehara, a 1972. godine proglašen je najboljim sportistom Crne Gore.

Iako mu se smešila blistava karijera, otac Sergeja Ćetkovića odlučio je da zauvek napusti sport kojim se bavio.

Njegovim uspesima divila se cela Jugoslavija
Njegovim uspesima divila se cela Jugoslavijafoto: Facebook printscreen

Posle jedne trke Italijani su mu uputili poziv da učestvuje na reliju u Bariju, međutim, kako je poziv bio prosleđen crnogorskom savezu nije ni stigao do Boba, koji je za to saznao tek desetak dana nakon trke.

Navodno, čelnici saveza nisu imali para da pošalju prijavu u Italiju pa zbog toga nisu ni obavestili Slobodana. Ogorčen nepravdom koju je doživeo, prodao je svoj gordini i završio karijeru.

Otac Sergeja Ćetkovića preminuo je u martu 2021. godine, nekoliko dana nakon što je njegova supruga preminula od koronavirusa.

- Draga majko, iako si nas prva napustila ti, znao sam da te neće pustiti da odeš sama. Predugo su vam duše bile vezane na ovom svetu da bi dozvolio da tu poslednju šetnju odšetaš sama.

Kako ste se i pre 50 godina zakleli na ljubav i da ćete biti zajedno dok vas smrt ne rastavi, vi ste ovaj put pobijedili i samu smrt. Odlučili ste da i u večnosti ostanete zagrljeni - napisao je pevač tada.

Bonus video:

03:27

Sergej Cetkovic na promociji kod Branka Koprivice

(Espreso/Gloria/Milena Jeremić/Prenela:M.Ć)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.