"TEK KAD SI SLEP NASLUĆUJEŠ KAKO JE SVET LEP" Vedrana Rudan jedno vreme OSTALA JE BEZ VIDA, evo šta se tad dešavalo
Vedrana Rudan, Foto: Zorana Mandic/ATAImages

OVO SU DETALJI

"TEK KAD SI SLEP NASLUĆUJEŠ KAKO JE SVET LEP" Vedrana Rudan jedno vreme OSTALA JE BEZ VIDA, evo šta se tad dešavalo

Vedrana je jednom govorila o zdravstvenom problemu koji je imala

Objavljeno:

Vedrana Rudan, poznata spisateljica sa naših prostora, je na svom sajtu pre par godina objavila da se suočila sa zdravstvenim problemima, te da je izgubila vid.

- Mnogi ste mi pisali, hvala vam, i tražili od mene objašnjenje zašto se ne javljam. Odgovor je kratak iako mutan, ja sam poluslepa.

- Mene je korona tresnula u oči. Bila sam dva puta u bolnici, odlični lekari “ništa ne vide”, ne vidim ni ja. U daljini mi je sve jasno. I brda i doline. Ali…Imam problem sa gledanjem u mobilni, TV ekran, kompjuter, knjigu. Ne mogu čitati, gledati Netfliks, surfovati... - napisala je Vedrana tada na svom sajtu, pa nastavila:

Pre par godina objavila je da se suočila sa zdravstvenim problemima
Pre par godina objavila je da se suočila sa zdravstvenim problemimafoto: Antonio Ahel/ATAImages

- Legendarni riječki oftalmolog profesor Kovačević je rekao da lekari za ovo moje drugo stanje nemaju objašnjenje. Kad će mi se vid vratiti i hoće li niko ne zna. Čujem da u Rijeci nisam jedina slepica kojoj nakon korone mobilni služi za slušanje muzike. Nažalost, propala mi je promocija knjige “Doživotna robija” na Sajmu knjiga u Novom Sadu, svi dogovoreni nastupi na televiziji, ne podnosim svetlo. Sunčane naočare su mi na nosu od jutra do mraka, hoću li postati Rej Čarls pitaj Boga.

Pre par godina objavila je da se suočila sa zdravstvenim problemima
Pre par godina objavila je da se suočila sa zdravstvenim problemimafoto: Printscreen Youtube / RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

- Čudno je kako se čovek na sve privikne. Preporučeno mi je da čim više šetam i gledam u daljinu, što se tako bitno tamo događa niko mi ne govori. Na jednom od mojih slepačkih izleta upoznala sam psa Ora. Uživala sam u njegovom društvu i sve mi je “jasnije”, iako kroz dim, maglu i plutajuće oblake koji nikako da stanu, da bih trebala mobilni zameniti psom.

- Doviđenja, nadam se. Tek kad si slep naslućuješ kako je svet lep - završila je Vedrana u svom javnosti tada.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Blic/Dejana Nikolić/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.