KAŽE DA NIJE NI MUŠKO NI ŽENSKO, A EVO ZAŠTO JE TRN U OKU OVOM HRVATU: Patosiraće vas njegov IZGLED, ali i...
Foto: Printscreen Instagram/nemothings

FENOMENALNO

KAŽE DA NIJE NI MUŠKO NI ŽENSKO, A EVO ZAŠTO JE TRN U OKU OVOM HRVATU: Patosiraće vas njegov IZGLED, ali i...

Svi bruje o ovim ljudima, a evo zbog čega su u centru pažnje

Objavljeno:

Hrvatski predstavnik na Evroviziji, Bejbi Lazanja, dosad je imao najviše šanse na kladionicama za pobedu na ovom prestižnom takmičenju. Međutim, došlo je do promene. Pretekao ga je Nemo, predstavnik Švajcarske, kome procenjuju 19 odsto šanse za pobedu, dok Bejbi Lazanji daju 16 odsto.

Ove promene dogodile su se nakon PrePartiyja Eurosonga u Madridu koji se održao tokom vikenda.

Ko je Nemo iz Švajcarske

Nemo Metler pevaće na Evroviziji pesmu "The Code", koja je inspirisana delimično i stvarnim životom, kaže. Nemo se deklariše kao nebinarna osoba, odnosno ne deklariše se kao ni muško ni žensko, već kao "they/them", odnosno "oni".

Nemo (25) je švajcarski muzičar, pevač i reper koji može da se pohvali znanjima sviranja violine, klavira i bubnjeva. Stvara žanrove repa, hip-hopa i popa. Izdao je tri EP-a do sad na nemačkom i engleskom jeziku u svojih devet godina karijere. Najuspešnija mu je pesma "Du" iz 2017. Takmičio se u šouu "The Masked Singer", gde je završio na petom mestu.

Švajcarska nije imala izbor za pesmu koja će ih predstavljati na Evroviziji, već je "The Code" izabran interno. Prijavile su se 472 pesme, a pobedničku su birala tri žirija: žiri švajcarske publike, žiri međunarodne publike i međunarodni stručni žiri od 25 članova.

"'The Code' govori o putovanju započetom spoznajom da nisam ni muškarac ni žena. Traženje sebe bio je dug i često težak proces za mene. Ali ništa nije bolje od slobode koja je došla spoznajom da sam nebinarna osoba", kaže Nemo.

Lazanja nije više prvi
Lazanja nije više prvifoto: prentscreen/youtube/Eurovision Song Contest

"Neverovatna je čast moći predstavljati Švajcarsku na Evroviziji. Ova platforma nudi veliku priliku za izgradnju mostova između različitih kultura i generacija. Zato mi je kao kvir osobi vrlo važno da se zauzmem za celu LGBTQIA+ zajednicu", zaključuje Nemo.

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

(Espreso/ Jutarnji.hr/ Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.