BILA JE PRAVA BOGINJA I ŽENA U KOJU SU SVI BILI ZALJUBLJENI: Evo kako danas IZGLEDA i čime se BAVI prelepa glumica
Glumica, Foto: prentscreen/youtube/Delta Video

dama

BILA JE PRAVA BOGINJA I ŽENA U KOJU SU SVI BILI ZALJUBLJENI: Evo kako danas IZGLEDA i čime se BAVI prelepa glumica

Baš kada je postala miljenica publike, popularna glumica rešila je da se preseli i ostavi glumu iza sebe... Ipak, samo privremeno!

Objavljeno: 07:25h

Glumica Vesna Stanojević igrala je u velikom broju popularnih ostvarenja tokom osamdesetih i devedesetih, a imali smo priliku da je gledamo u "Zaboravljenima", "Poslednjem krugu u Monci", "Tamna je noć"...

Ipak, publika je najviše pamti po ulozi Ruže u filmu "Tri karte za Holivud" Božidara Nikolića iz 1993. godine.

Vesna je u njoj izgovorila niz urnebesnih replika, a nezaboravne su njene scene sa Branislavom Lečićem, koji joj je igrao supruga.

Igrala je u mnogim domaćim filmovima
Igrala je u mnogim domaćim filmovimafoto: prentscreen/youtube/Jugoslavija®

Međutim, glumica se u jednom trenutku iznenada povukla i nestala, baš kad je bila na vrhuncu popularnosti, a tada se odselila iz Srbije i počela da živi u Londonu.

Tamo već dve i po decenije radi kao profesorka glume, a jednom prilikom je istakla da nije želela da pristaje na bilo kakvu ulogu samo da bi igrala na Zapadu.

Nisam htela da idem tamo da igram neke uloge koje ne bih igrala ovde samo zato što je to velika produkcija. I zato sam završila postdiplomske studije i radim kao profesor glume. To mi je bilo kreativno. Mene je zanimalo da odem na zapad i da odradim nešto što nisam mogla da uradim ovde. To je bila velika žrtva i naravno da je meni kao glumici kojoj je karijera bila u punom usponu bio šok za sistem – istakla je jednom prilikom Vesna za Blic.

Kako je objasnila, ne žali što nije ostala u Srbiji jer bi i tu imala izazove.

Čovek se navikne i sve nove stvari uči. Da se bori i dokazuje. S druge strane da sam ostala ovde verovatno bih se borila sa drugim nemanima i to ne bi bilo jednostavno – rekla je glumica.

Ipak, ona nije preseljenjem u Veliku Britaniju zauvek rekla "zbogom" glumi, već smo je proteklih godina gledali u nekim od najpopularnijih domaćih serija i filmova. Povremeno se vraćala u Beograd, a za to vreme je zabeležila uloge u serijama "Cvat lipe na Balkanu", "Greh njene majke", "Ubice mog oca", "Urgentni centar", "Crna svadba", "Nečista krv"...

Posebno se istakla kao Olivera Lazarević u TV filmu "Put ružama posut".

Već dve i po decenije radi kao profesorka glume
Već dve i po decenije radi kao profesorka glumefoto: Antonio Ahel/ATAImages

Što se tiče njenog života u Engleskoj, ona ističe da se oseća velika razlika u mentalitetu, pa je tako ona, koja u Srbiji važi za stidljivu, za Engleskoj – isuviše bučna.

– Čovek kada se izmesti iz svoje zemlje uvek nailazi na te faze preispitivanja. To ne mora da bude uvek direktno vezano za posao. To je jednostavno prilogađavanje jednoj kulturi koja je potpuno suprotna od nas. Englezi i mi stvarno nemamo nikakve veze. Sve ono što može kod nas, kod njih ne može i obrnuto. To prevaspitavanje i prihvatanje drugog koda ponašanja. Za njih smo mi prebučni. Ja sam za njih prebučna. U Srbiji mi kažu da sam previše stidljiva. E sada možete da zamislite kako neki bučni Srbin može tamo da izleda. To su velika učenja, veliki izazovi. Ali to mi je veliki trening, kao sportisti. Mora u životu da postoji dril da bi čovek mogao da se pomeri dalje – rekla je ona.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Glossy/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.