NIJE KOME JE REČENO, VEĆ KOME JE SUĐENO: Malo ko zna da je Slađana Milošević ODBILA OVAJ HIT, EVO I ZBOG ČEGA
Slađana Milošević, Foto: © ATA Images

niste znali

NIJE KOME JE REČENO, VEĆ KOME JE SUĐENO: Malo ko zna da je Slađana Milošević ODBILA OVAJ HIT, EVO I ZBOG ČEGA

Marina Tucaković je napisala tekst, a Oliver Mandić aranžman i ta pesma mi se i tada i danas mnogo dopada

Objavljeno:

Slađana Milošević je jednom prilikom ispričala kako joj je bila namenjena čuvena pesma, koju i dan-danas generacije pevuše. Reč je o pesmi "Ljuljaj me nežno", Olivera Mandića.

– Marina Tucaković je napisala tekst, a Oliver Mandić aranžman i ta pesma mi se i tada i danas mnogo dopada. Ali, da sam nakon “Seksi dame” snimila tu pesmu, moja karijera kakvu danas imam i koju sam želela, nikada se ne bi dogodila. Moram da nagovorim Olivera da snimimo duet, da je otpevamo zajedno – rekla je Slađana gostujući svojevremeno u emisiji na K1 televiziji.

Oliver Mandić se predstavio široj publici kroz TV emisiju “Beograd noću”, koja je emitovana uporedo sa izlaskom prvog albuma “Probaj me” 1981. godine.

1 / 6 Foto: © ATA Images

Emisija se sastojala od video-spotova za pesme sa ploče. Režiser je bio Stanko Crnobrnja, a kostime i Mandićev izgled osmislio je konceptualni umetnik Kosta Bunuševac.

Deo javnosti je bio ozbiljno isprovociran Mandićevim transvestizmom, ali je bez obzira na kontroverznost emisija dobila nagradu “nagrada grada Montrea” a potom i komercijalno objavljena na video-kaseti, što je bilo nesvakidašnje za tadašnju muzičku scenu.

Bio je pobednik prvog i drugog “Mesama”. Napisao je muziku za filmove “Nacionalna klasa” i “Poslednji krug u Monci”.

Bonus video:

02:11

POSTOJI NADA DA ĆE SE OSUMNJIČENI PRIJAVITI TUŽILAŠTVU! Advokat porodice ubijenog MMA borca o POTRESNOJ SCENI na saslušanju

(Espreso/Telegraf/S.Ž/Prenela:M.Ć)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.