PROTIV TONIJA CETINSKOG PODIGNUTA OPTUŽNICA: Evo kolika KAZNA mu preti
Toni Cetinski, Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

OVO SU DETALJI

PROTIV TONIJA CETINSKOG PODIGNUTA OPTUŽNICA: Evo kolika KAZNA mu preti

O ovom slučaju pišu skoro svi mediji

Objavljeno: 15:51h

Uskok (Specijalno tužilaštvo Hrvatske za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala) podiglo je optužnicu protiv Tonija Cetinskog zato što je utvrđeno da je koristio lažnu potvrdu o vakcinaciju protiv koronavirusa, preneo je sajt Imperijal. Prema njihovim saznanjima, iz dokumenata koja su objavili, zamenik tužioca Vjekoslav Saulić je Županijskom sudu u Zagrebu 28. decembra 2023. poslao optužnicu protiv 18 osoba, među kojima je i poznati pevač.

Radi se zapravo o novoj optužnici u kojoj se okrivljeni terete da su platili kako bi dobili lažne potvrde da su vakcinisani protiv kovida i tako stekli pravo na digitalnu EU kovid propusnicu. Okrivljeni se terete da su posredniku Ivanu Dželaliji dali novac kako bi medicinskoj sestri Petri Rumihi, koja je tada radila u domu zdravlja Zagreb zapad i bila ovlašćena za pristup i unos podataka u informacioni sistem ministarstva zdravstva, neistinito upisala podatak da su okrivljeni vakcinisani.

Zanimljivo je kako je posrednik, prema optužnici, dobijao različite novčane iznose za tu nezakonitu uslugu, pa su neki okrivljeni plaćali iznos od 265 evra, neki 200, a neki 100 evra. Okrivljeni su se branili na razne načine. Neki su poricali delo, neki su odmah priznali, ima i onih koji su prigovarali zbog toga što su morali stalno da plaćaju skupe testove da nisu pozitivni kako ih poslodavac ne bi vratio kući ili kako ne bi platio kaznu.

Toni Cetinski
foto: Bus Plus produkcija/ATAImages

Dalje, portal Imperijal navodi da je optužnica protiv pomenutih u zagrebački Županijski sud poslata uoči dočeka 2024, ali većini okrivljenih dostavljena je proteklih nedelja. U članku za koje se terete okrivljeni piše:

- Ko službenoj ili odgovornoj osobi ponudi, da ili obeća mito da unutar ili izvan granica svog ovlašćenja obavi službenu ili drugu radnju koju ne bi smela obaviti, ili da ne obavi službenu ili drugu radnju koju bi morala obaviti, ili ko posreduje pri takvom podmićivanju službene ili odgovorne osobe, kazniće se kaznom zatvora od jedne do osam godina - navodi se u dopisu. Pomenuti medij piše da u optužnici piše da je pevač odlikovan Redom Danice hrvatske, da je neosuđivan, te da se protiv njega ne vodi nikakav drugi postupak, ali nisu objavili kako se Cetinski branio od krivičnog dela za koje se tereti.

Toni ni za Kurir nije rekao šta će preduzeti povodom ozbiljnih optužbi. Kada je kontakirano sa njim preko PR-a, on je naveo da ne zna ništa o tome.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Imperijal/Kurir/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.