BIO JE NAŠ VELIKI GLUMAC, A ISTINA O NJEMU ZABOLEĆE MNOGE: Ovaj podatak malo ko zna, jednom prilikom OTKRIO JE SVE
Glumac, Foto: Printscreen/Youtube/Centar film

SEĆANJE

BIO JE NAŠ VELIKI GLUMAC, A ISTINA O NJEMU ZABOLEĆE MNOGE: Ovaj podatak malo ko zna, jednom prilikom OTKRIO JE SVE

Pamtimo ga po ulogama u filmovima "Davitelj protiv davitelja" i "Ko to tamo peva"

Objavljeno:

Taško Načić bio je jedan od naših najpoznatijih glumaca. Iako je neosporno da je imao izuzetan talenat za glumu ovaj naš glumac često se susretao sa problemima kada je odabir uloga bio u pitanju.

Naime, zbog svog izgleda i visine od preko 190 cm Taško se često nije uklapao u uloge koje su mu reditelji predlagali.

Na posletku, uloge bi dobili drugi glumci, a Taško je ostajao praznih šaka. I sam je bio svestan svog izgleda i onog što on nosi, pa je i u javnosti o tome govorio:

- Svestan sam da zbog svoje spoljašnjosti ne mogu da igram ljubavnike niti heroje. Potpuno sam siguran da nikada neću biti Hamlet – rekao je Taško Načić u jednom od retkih intervjua koji je dao pred kraj svog života.

Da se podsetimo, Taško Načić rođen je u Kruševcu 7. aprila 1934. godine. U rodnom gradu je završio osnovnu školu i gimnaziju i ostvario prve glumačke nastupe u pozorištu.

Diplomirao je glumu na FDU u Beogradu, u klasi profesora Mate Miloševića.

Njega će publika zauvek pamtiti kao smotanog lovca sa "zakočenom puškom" iz "Ko to tamo peva", anti-heroja Peru Mitića koji misli da "ko ne voli karanfile ne treba ni da živi" i Božidara Majkovića, lenjivca-činovnika u propalom socijalističkom preduzeću iz "Boljeg života".

Sa svojih 192 centimetra visine, Taško Načić je još od mladosti važio za "džina domaće filmske scene". Strpljivo je radio, svoj talenat usavršavao i trpeo i kada su ga neke značajnije uloge, i pored očiglednih kvaliteta zaobilazile, zbog njegovog fizičkog izgleda.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Glossy/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.