BRESKVICU ŽELE U NOŠNJI, KONSTRAKTA MESI HLEB KAO JAGODINKA: Evo kako će izgledati nastupi na PZE, PRAVI HIT
Foto: © ATA Images, AP Photo Martin Meissner

MALO KO ZNA

BRESKVICU ŽELE U NOŠNJI, KONSTRAKTA MESI HLEB KAO JAGODINKA: Evo kako će izgledati nastupi na PZE, PRAVI HIT

Nastup može presuditi ko će osvojiti simpatije publike i žirija.

Objavljeno: 08:46h

Srbija ove nedelje bira svog predstavnika za Pesmu Evrovizije, koja se održava u maju u Švedskoj, a prvo polufinale je u utorak veče u čuvenom Studiiju 8.

Dobrih pesma je nekoliko, a nastup može presuditi ko će osvojiti simpatije publike i žirija.

S pravom se najviše očekuje od Ane Đurić Konstrakte, koja je pre dve godine osvojila publiku perući ruke na sceni, a sad je, kako saznajemo, spremila nešto potpuno drugačije.

Konstrakta će mesiti hleb na sceni tokom izvođenja pesme "Novo, bolje". Da li će ovo biti aluzija na čuvenu Jagodinku Simonović i film "Varljivo leto", ostaje nam da vidimo.

Jagodinka Simonović i film 'Varljivo leto'
Jagodinka Simonović i film "Varljivo leto"foto: Printcreen Youtube/Domaći filmovi i serije

- Ne smem ništa da otkrivam o nastupu. Biće nešto kompleksnije nego pre dve godine, ali opet, osećam kao da je ovo nastavak priče. Ćaskali smo o ovogodišnjem nastupu, ali morali smo da rešimo i neka nerešena pitanja koja se vuku još od numere "In corpore sano" i legendarnog stiha "umetnica mora biti zdrava". Umetnica je zdrava, knjižicu ima - ovo je o svom nastupu za Glossy otkrila Kostrakta, koja nastupa u drugom polufinalu, zakazanom za četvrtak, 29. februar.

U prvom polufinalu će na scenu izaći Breskvica, koja s pesmom "Gnezdo orlovo" važi za favorita. Ona se, kako kaže naš izvor, ipak neće pojaviti u narodnoj nošnji, kao što pišu fanovi na društvenim mrežama. Najbolji nastup, kako tvrde naši sagovornici, ima Filari, koji će biti sam na sceni i imaće sjajne specijalne efekte.

Najbolji nastup kako tvrde ima Filari
Najbolji nastup kako tvrde ima Filarifoto: : M.M./ATAImages

Najviše komentara sigurno će izazvati izvođenje pesme "Elektroljubav" Saše Baše i Virtual Rituala, koji su tražili da u studio RTS na Košutnjaku donesu toalete.

- Saša Baša će imati "toi toi" na sceni. Neki su se bunili protiv te ideje. Bolji su nastupi u drugom polufinalu. Izvođači nisu bili preterano maštoviti, kao da nikad nisu gledali Evroziviju i PZE i bili upućeni u mogućnosti RTS. Teja Dora će biti sama na sceni. Pričaju da favorit može da bude i Zorja, ali njenog nastupa se ne sećam - priča naš sagovornik.

Breskvicu žele u nošnji
Breskvicu žele u nošnjifoto: NEMANJA NIKOLIĆ

Pesmu za Evroviziju će voditi Dragana Kosjerina, na sceni će joj se pridružiti glumac Slaven Došlo, dok će u "grin rumu" biti, kao i ranijih godina, Kristina Radenković i Stefan Popović.

- Voditelji su obučeni bolje od nekih izvođača. I oni će zapevati za sceni, i to hitove grupe ABBA - završava naš insajder.

Za pobedu će se boriti 28 kompozicija, a novog predstavnika Srbije na Evroviziji u Malmeu biraće glasovi žirija i publike. Osim gledalaca RTS, koji će takmičenje moći da prate na Prvom programu i putem RTS Planete, Pesmu za Evroviziju, tačnije veliko finale u subotu veče, moći će da prate i gledaoci širom Evrope i sveta putem zvaničnog Jutjub kanala Pesme Evrovizije.

Bonus video:

32:00

BRESKVICA EKSKLUZIVNO NA KURIR TELEVIZIJI IMALA PORUKU ZA KARLEUŠU! Evo šta je rekla o napadima da joj pesma promoviše GENOCID

(Espreso / Kurir/ Ljubomir Radanov/ Prenla:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.