DINO MERLIN U SARAJEVU IMA DVE KUĆE: U jednoj je rođen, drugu izdaje ambasadi, EVO KAKO IZGLEDAJU
Dino Merlin, Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP / Profimedia

skroman čovek

DINO MERLIN U SARAJEVU IMA DVE KUĆE: U jednoj je rođen, drugu izdaje ambasadi, EVO KAKO IZGLEDAJU

Kuća Dina Merlina u najlepšem delu Sarajeva

Objavljeno:

"Je l' Sarajevo gdje je nekad bilo..." Iako je mogao da bira gde će živeti, Dino Merlin odlučio je da ostane u rodnom gradu, u istom kraju gde je odrastao.

Nije želeo da menja staru adresu. Ipak je porodični dom samo jedan i gde god da odemo, makar to bio i kraj sveta, nosimo ga u srcu.

Kuća proslavljenog bosanskohercegovačkog kantautora nalazi se u naselju Alifakovac. Ništa preterano veliko, a reklo bi se ni preterano luksuzno. Ne razlikuje se mnogo od ostalih u kvartu.

Pogledajte kako izgledaju kuće Dina Merlina u Sarajevu
Pogledajte kako izgledaju kuće Dina Merlina u Sarajevu foto: Henning Kaiser / DPA / Profimedia

Ekipa emisije „Paparazzo lov“ otkriva kako izgleda kuća Dina Merlina u najlepšem delu Sarajeva.

Dok su prolazili kroz uske ulice i krivudave sokake na brdu iznad Miljacke zaustavljali su prolaznike i raspitivali se kako da stignu do adrese. Svi su im rado izlazili u susret i, naravno, svi su odlično znali gde živi jedan od njihovih najpopularnijih sugrađana.

„Znamo ga od malih nogu, družili smo se“... „Tu su živeli njegovi roditelji, tu je i on ostao“, otkrivaju Sarajlije.

Iza gvozdene kapije sa ukrasnim detaljima vidi se bela kuća koja skoro ni po čemu ne odskače od okolnih. Prizemlje, sprat, potkrovlje... Jedino je terasa ograđena da komšije ne bi mogle da zaviruju.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Paparazzo lov

Osim porodične kuće na Alifakovcu Dino poseduje još nekretnina. Tako u rezidencijalnom delu Sarajeva ima kuću koju izdaje ambasadoru jedne strane zemlje.

Ona je okružena drvećem čije guste krošnje obezbeđuju mir i štite stanare od radoznalih pogleda. Savršeno mesto za strane diplomate.

A za legendarnog Merlina sugrađani imaju samo reči hvale. Ostao je „raja“, ne ponaša se kao zvezda iako je nesumnjivo jedna od najvećih na ovim prostorima. Kada je lepo vreme, ume da sedne na bicikl i da se provoza do njegovog omiljenog lokala na čuvenoj Baščaršiji.

U jednoj je rođen, drugu izdaje ambasadi
U jednoj je rođen, drugu izdaje ambasadifoto: Printscreen/Youtube/Paparazzo lov

U boemskom centru glavnog grada Bosne i Hercegovine poseduje i „Magazu“, radnju koju vodi njegova supruga Amela. Tu možete kupiti interesantne suvenire, između ostalih i one sa stihovima njegovih pesama. "Je l' Miljacka voda presušila, je l' me draga ostavila..."

Bonus video:

00:31

Dino Merlin započeo svoj četvrti koncert u Beogradu

(Espreso/Hello/Katarina Milošević/Prenela:M.Ć)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.