NEKADA JE HARALA SCENOM, JUGA JE OBOŽAVALA, A DANAS JE MALO KO PAMTI: Evo gde danas živi PRELEPA LJILJANA
Pevačica, Foto: prentscreen/youtube/MagazinFans

nekad i sad

NEKADA JE HARALA SCENOM, JUGA JE OBOŽAVALA, A DANAS JE MALO KO PAMTI: Evo gde danas živi PRELEPA LJILJANA

Prva pevačica grupe Magazin bila je čuvena Ljiljana Nikolovska, koja je posle uspešne karijere sreću našla daleko.

Objavljeno: 15:58h

Čuvena pop grupa Magazin i danas važi za jednu od najpopularnijih na području čitavog regiona, a i danas često pevamo najveće hitove sastava koji je osnovao Tonči Huljić.

Prva pevačica Magazina bila je Ljiljana Nikolovska, koja je opčinila Jugoslovene šarmom i glasom, a nju su nasledile Danijela Martinović, Jelena Rozga, Ivana Kovač i, na kraju, Andrea Šušnjara.

Grupa Magazin je osnovana 1979. godine, a već od osamdesetih strelovito stiče popularnost u celoj Jugoslaviji. Uz nju, isto se dešava i pevačici — Ljiljani. Donela je nagrade, platinaste i dijamantske ploče i iznela hitove kao što su "Put putujem", "Kokolo", "Tri sam ti zime šaptala ime", "Tamara", "Oko moje sanjivo" itd.

Prva pevačica grupe Magazin bila je čuvena Ljiljana Nikolovska
Prva pevačica grupe Magazin bila je čuvena Ljiljana Nikolovskafoto: Facebook printscreen/Ljiljana Nikolovska

Ko je Ljiljana Nikolovska?

Ljiljana Nikolovska je rođena u Splitu 24. avgusta 1964. godine, a poreklom je iz Makedonije. Ona je s Magazinom snimila uspešnih albuma, a pojavljivala se i na mnogim kompilacijama od 1983. do 1990. godine.

Ta godina bila je presudna u njenom životu, jer se pevačica preselila u SAD, a od 1995. godine u kalifornijskom San Pedru živi sa svojim suprugom. Reč je o muzičaru Pitu Maziču, pankeru najpoznatijim po saradnji s bendom Mike Watt And The Secondmen, s kojim je dobila sina Tonija.

Ona je i u Americi nastavila da se bavi muzikom, a jednog prilikom je za hrvatske medije ispričala da je bila spremna i da se vrati kući.

– Čak i kad sam otišla, meni su prve tri godine koferi bili spakovani, spremna da se vratim kući, međutim, sticajem okolnosti srela sam bend koji mi se sviđa, srela sam svoga supruga, postala sam i mama tamo – objasnila je ona.

Kako je tada istakla, nedostaje joj publika, kao i neki dragi ljudi koje je upoznala u svetu muzike. Jednom prilikom je i na Fejsbuku govorila o životu muzičara...

I ja sam bila muzičar, proputovala celi svet, išla na venčanja i pričesti u crkvu, išla na balet, kod doktora, zubara, letovanja i zimovanja kad god su mi naredili, iza te iste gvozdene zavese. Puno sam propatila – napisala je 2019. godine, između ostalog, na pomenutoj društvenoj mreži.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Glossy/M.R/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.