"NE ŽELEĆI DA PROFITIRAM OD TRAGEDIJE MOJE ZEMLJE" Miki Manojlović se osvrnuo i na SLUČAJ Miloša Bikovića
Miki Manojlović, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

pogledajte

"NE ŽELEĆI DA PROFITIRAM OD TRAGEDIJE MOJE ZEMLJE" Miki Manojlović se osvrnuo i na SLUČAJ Miloša Bikovića

Miloš Biković jedna je od glavnih tema medija poslednjih dana

Objavljeno:

Legendarni glumac Predrag Miki Manojlović govorio je o situaciji u kojoj se našao glumac Miloš Biković, nakon što ga je HBO, zbog protesta Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine, izbacio iz serije "Beli lotos".

- Moj predlog za učlanjenje Bikovića u Evropsku filmsku akademiju bio je podržan ličnim potpisom i pismom sa obrazloženjem zašto smatram da on zaslužuje članstvo.

Njegov prijem je srdačno prihvaćen, a sertifikat je dodeljen. Sada je zvanično član EFA. U ovoj situaciji, očekivao bih njihove reakcije na tvitove bilo kog ministarstva, bilo koje države - istakao je Miki, pa dodao:

- Živimo u dobu dominacije društvenih mreža. Ljudi često tumače činjenice na površan način prema vlastitim željama i preferencijama. Kada je reč o ovom konkretnom slučaju, postojala su dva prethodna slučaja koja, iako nisu identična, predstavljaju kontrast. Na primer, postojao je film "Peacemaker" za koji nisam bio zainteresovan, iako bi me to učinilo bogatijim novčano i iskustveno. Odlučio sam da ne prihvatim ulogu iz moralnih razloga, ne želeći da profitiram od tragedije moje zemlje, posebno igrajući ulogu negativca sa Balkana. Ovaj postupak nije dokumentovan na društvenim mrežama, ali predstavlja značajan moralni gest. Nebojša Glogovac nije prihvatio ulogu u filmu sa Anđelinom Džoli, jer mu nisu dali ulogu koju je on želeo, već koju su mu namenili - ispričao je Manojlović u emisiji "Kec na jedanaest na televiziji K1.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Republika/Milica Bobinac/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.