Mene moja Isidora VOLI! Nebojša rekao istinu o razvodu sa Bjelicom, koja će vas dovesti do suza! (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

sve objasnio

Mene moja Isidora VOLI! Nebojša rekao istinu o razvodu sa Bjelicom, koja će vas dovesti do suza! (FOTO)

Nakon što je cela Srbija zabrujala o njihovom razvodu, Nebojša Pajkić je odlučio da se oglasi i objasni o čemu se radi
Objavljeno:

Možda je ponoć zgodna za gotik- konverzaciju, ali je nepodesna za davanje intervjua o vlastitom životu. Taj ponoćni poziv je bio početak lavine svakojakih pokušaja da se kontaktira iz ovog ili onog medija sa mojom malenkošću. Međutim, kao što je govorio Mekluan, „mediji su poruka“, a onda se stiglo do komutacione teze da je poruka medij. A, ja zapravo, mislim da je najvažnije pitanje, čije su poruke i čiji su mediji.

foto: Luka Šarac

Kada sam pomenuo Hičkokov film „Sumnja“ (Suspicion, 41.) da naglasim da ga ne treba mešati sa Hičkokovim remek–delom, „Senka sumnje“ (Shadow of a Doubt,43.), tamo je „ankl“ zaista zločinac. Neki ankl uvek stoji iza medija i poruka. Pedi Čajevski je jednom prilikom rekao da mu je Ford skrenuo pažnju da se poruke šalju poštom, ali izgleda da Pedi Čajevski, autor dokumentarističkih drama iz kojih će se vremenom razviti „rialiti“, nije čuo početak Džekove rečenice, kao što Sem kaže… poruke se šalju poštom.

Semjuel Goldvin je to objasnio najpouzdanijem CIA režiseru, Džonu Fordu koji je imao ambiciju da bude američki Homer, a Sem Goldvin je želeo da se identifikuje sa Ankl Semom.Dakle, poruka-medij je uvek instrument nekog višeg interesa. Kada policija nema elegantnije rešenje onda vas pozovu u TV toking- šou ili vam traže intervju za neki tabloid ili lajf-magazin. Kada vam šalju novinarke da vas eraund midnajt šikaniraju to znači da ste pali ispod svake crte. Međutim, Nortrop Fraj tvrdi da padom ispod crte stižemo do ironijskog nivoa koji nas uzdiže ka mitu. A, ovde i jeste reč o mitomaniji koja se u prizemnoj ravni iskazuje kao sklonost senzacionalizmu. A, eksploatacija senzacija je omiljena tehnika romantičarske umetnosti, pogotovo u njenom post-postmodernističkom ključu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.