"STVAR JE POTPUNE PRAZNINE DUŠE" Kolege PRUŽILE PODRŠKU Milošu Bikoviću nakon što je ZAMENJEN U SERIJI
Miloš Biković, Foto: © ATA Images

pogledajte

"STVAR JE POTPUNE PRAZNINE DUŠE" Kolege PRUŽILE PODRŠKU Milošu Bikoviću nakon što je ZAMENJEN U SERIJI

Ova uloga će biti dodeljena drugom glumcu, a snimanje će uskoro početi u jugoistočnoj Aziji

Objavljeno:

Poznati srpski glumac Miloš Biković trebalo je da se pojavi u narednoj, trećoj sezoni serije "Beli Lotos" ("White Lotus") u produkciji čuvene medijske kuće HBO, međutim, to toga neće doći. On se ovim povodom oglasio saopštenjem, a ubrzo su usledili komentari podrške od kolega i fanova koje ima širom sveta.

Biković se našao na udaru Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine, koje ga je nazvalo "Putinovim glumcem" i optužilo da "podržava genocid i krši međunarodno pravo".

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine prošle nedelje je pozvalo HBO da u predstojećoj sezoni svog hit šoua "Beli Lotos" izbaci srpskog glumca, koji je sada zamenjen u seriji.

Kako "Deadline" prenosi, Miloš Biković neće biti u idućoj sezoni, gde je trebalo da glumi manju ulogu gurua sklonog flertovanju. Ova uloga će biti dodeljena drugom glumcu, a snimanje će uskoro početi u jugoistočnoj Aziji.

Glumci pružaju podršku Bikoviću

Miloš Biković se tim povodom oglasio na društvenim mrežama, a mnoge kolege i prijatelji poznatom glumcu pružaju podršku.

Bikoviću je podršku pružio i bugarski glumac Aleksandar Sano, kolega iz franšize "Južni vetar".

"Ostani uzdignute glave, brate. Glupost uvek prolazi jer je slaba i lišena smisla. Što se tiče nekih komentara ovde, stvar je potpune praznine duše i intelekta ako ne možeš odvojiti umetnost od politike", glasi njegov komentar ispod glumčevog saopštenja.

Aleksandar Sano
foto: prentscreen/instagram/iamalexandersano

Takođe emotikone srca su Bikoviću ostavili Miloš Avramović, Miodrag Radonjić i mnoge druge kolege, prijatelji i fanovi koje naš glumac ima širom sveta.

"Neću se poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet"

Podsetimo, Miloš Biković se na društvenim mrežama ovim povodom oglasio saopštenjem.

- Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi. Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti. Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo "White Lotus"-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni - poručio je Miloš Biković.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Blic/Ivana Mikić/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.