HITNO OGLAŠAVANJE RTS-A ZBOG BRESKVICE I NAPADA NA NJU: Evo šta će biti ako pobedi na "Pesmi za Evroviziju"
Breskvica, Foto: © ATA Images, AP Photo Martin Meissner

VAŽNO

HITNO OGLAŠAVANJE RTS-A ZBOG BRESKVICE I NAPADA NA NJU: Evo šta će biti ako pobedi na "Pesmi za Evroviziju"

Medijska kuća se oglasila nakon napada da je numera Anđele Ignjatović "genocidna"

Objavljeno: 15:15h

Pesma "Gnezdo orlovo", s kojom je Anđela Ignjatović Breskvica u trci za predstavnika Srbije na Evroviziji, izazvala je burne reakcije u regionu, a ovim povodom za Kurir se oglasio i RTS.

Breskvica se već izdvojila kao jedan od glavnih favorita za srpskog predstavnika na prestižnom muzičkom takmičenju i dok je mnogi podržavaju zbog etno zvuka i lepog teksta, pojedinci u njoj vide “genocidnu pesmu koja govori o etničkom čišćenju Albanaca na Kosovu”.

S obzirom na to da je između ostalog pokrenuta i polemika o tome postoji li mogućnost da se pesma koriguje ukoliko Breskvica bude izabrana za evrovizijskog predstavnika, obratili smo se direktno Službi za odnose s medijima Javnog servisa, a njihov odgovor je bio konkretan.

Evo šta će biti ako Breskvica pobedi na 'Pesmi za Evroviziju'
Evo šta će biti ako Breskvica pobedi na "Pesmi za Evroviziju"foto: M.M./ATAImages

"Kompozicija koja 2. marta pobedi na festivalu 'Pesma za Evroviziju' predstavljaće Srbiju na Pesmi Evrovizije u Malmeu u maju ove godine", stoji u rekaciji RTS-a, čime su ujedno i dali odgovor na pitanje u vezi s Breskvičinom pesmom.

Za Kurir se juče oglasio i Miloš Stojković Heny, jedan od autora pesme "Gnezdo orlovo", koji je istakao da o menjanju pesme nema govora.

- Mi smo napisali pesmu koja je drugačija i za koju smo mislili da će ljudima da se svidi. Za nju se sad vezuje neka politika o kojoj mi nismo ni razmišljali. Tako da nismo razmišljali ni o menjanju pesme - rekao je između ostalog Heny.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Epreso/Kurir L. S/ Lj. S Premela: I.FR.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.